Nieuws

Spoordonkse Boys introduceert “Walking Football”.

www.spoordonkseboys.nl

Zaterdagmiddag 6 januari werd er voor het eerst op de velden van Spoordonkse Boys voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie “Walking Football” gespeeld.

Dit is een vorm van voetbal waarbij alleen wandelen of snel wandelen toegestaan is. Verder is lichamelijk contact verboden en de bal mag niet hoger komen dan de heup. Er wordt zonder keepers gespeeld. Deze regels en spelvorm maken het mogelijk dat dit zeer laagdrempelige spel gespeeld kan worden door mensen van alle leeftijden. Er deden dan ook spelers mee van hogere leeftijd. Toon Verouden (80) liet zich tijdens de wedstrijden dan ook van zijn beste kant zien.

 

Er speelden maar liefst 4 teams van 7 spelers, in een toernooivorm, wedstrijden tegen elkaar. Er werd sportief gestreden waarbij de drang om te winnen zeker aanwezig was. Iedereen was na afloop positief.

 

Spoordonkse Boys wil met deze vorm van voetbal verder gaan om zo een breder bewegingsaanbod voor mensen op hogere leeftijd aan te bieden. Het bestuur is van mening dat veel mensen die vanwege hun leeftijd moeten stoppen met voetballen graag nog een balletje trappen en dat kan zeer zeker met deze vorm van het voetbalspel. Dit draagt niet alleen bij aan de beweging voor ouderen maar zeker ook aan de sociale contacten binnen de Spoordonkse gemeenschap en daarbuiten. Een sportclub is er voor de beweging, maar voor het bieden van sociale contacten is zeer zeker ook een belangrijke taak weg gelegd, is de mening van het bestuur.

 

Door de vele positieve reacties willen we nu gaan kijken hoe hier in de toekomst een goede invulling aan gegeven kan worden om zo een zo breed mogelijk bewegingsaanbod aan te kunnen bieden.



 
Geen nieuwsberichten gevonden
Terug naar boven