Nieuws

Mogen we even voorstellen….......

www.spoordonkseboys.nl

Hans kwam zelf met het idee, om zich via de officiële kanalen van de Spoordonkse Boys voor te stellen. ‘’Nu word ik regelmatig aangesproken met ‘meneer’ en dat vind ik helemaal niks! Je komt toch als vreemde binnen bij de club en hebt een beetje het gevoel van elkaar niet kennen, dus is het wel netjes van mijn kant om mezelf voor te stellen’’.

‘’Mijn naam is Hans van Leeuwen en ik ben 75 jaar oud. Oorspronkelijk ben ik een Gèsselse, maar ik ben met ‘Kapalleke’ uit Oirschot getrouwd en samen hebben wij zo’n 35 jaar in de Gaanderij in Oirschot gewoond. Wij hebben 2 zoons gekregen, waarvan er één in Beers woont en één in Turnhout. Helaas is mijn vrouw aan kanker overleden, na 45 jaar huwelijk. Nu ben ik sinds 2 jaar op de Stille Wille gaan wonen en kreeg ik het gevoel dat ik wat eenzaam aan het worden was. Ik ben toen bij dr. Kuijper geweest en die heeft me doorverwezen naar Tineke van de Wal die met me mee is gaan kijken naar wat we hieraan konden doen. Zij heeft voorgesteld om te informeren of ik iets bij de Spoordonkse Boys zou kunnen doen en dat leek me wel leuk, dus zo is dat gekomen.’’

Hans is eigenlijk altijd al wel met voetbal bezig geweest. Hans noemt zichzelf ‘een echte PSV-fan’: ‘’Ik heb altijd wel iets van PSV aan. Ik heb denk ik wel 15 verschillende petten, truien, jacks… noem maar op. Ook heb ik nu sinds 5 jaar een seizoenskaart.’’ Mocht de uitleg van Hans niet genoeg zijn, dan onderstrepen de stickers ‘PSV LOZANO PSV’ op de achterkant van Hans’ auto zijn uitspraken wel.
Zelf heeft Hans ook gevoetbald, maar dit was meer voor de lol: ‘’Ik heb in de jaren ’70 gevoetbald met mijn kameraden bij Audacia, maar was niet zo’n talent. Ik moest soms aan de scheidsrechter vragen welke kan ik op moest…’’. Na het voetbal is Hans als vrijwilliger aan de slag gegaan. Het is dan ook niet de eerste keer dat hij actief is als materiaalman. ‘’In de jaren ’80 ben ik 5 jaar terreinknecht geweest bij Audacia. Toen al kende ik Jan van Rooij, want Jan deed regelmatig fluiten.’’
Over de huidige samenwerking met Jan geeft hij aan dat dit erg goed bevalt. ‘’Er is een goede taakverdeling. Jan doet iets meer het lichte werk en ik schenk bijvoorbeeld het drinken in voor in de rust. Ik doe het werk met veel liefde en plezier, daarom vind ik het geen probleem om hier bijna elke avond paraat te moeten staan. En daarbij: mijn kleinzoon Joost voetbalt hier bij het G-team, dus dat kan ik nu ook mooi kijken’’.

Via deze weg verwelkomen wij Hans officieel van harte bij de club. Veel succes!



 
Geen nieuwsberichten gevonden
Terug naar boven