Braakhuizen 1
Spoordonkse Boys 1
24-09-2017
3 - 0

Spoordonkse Boys is de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in Geldrop niet opgewassen tegen Braakhuizen en ging met een 3-0 nederlaag naar huis.

In het eerste kwartier ging de strijd gelijk op en pas in de 17e minuut kon de eerste corner voor de thuisploeg worden genoteerd. Even later de eerste corner voor Spoordonk .De thuisploeg werd echter steeds sterker en rond het half uur ontsnapte Spoordonk 2 keer op rij aan een achterstand.  Spoordonk kon wel mee doen maar geen vuist maken om gevaarlijk te worden. Het leek  een gelijke ruststand te blijven maar in de 45e minuut brak de linksbuiten door de verdediging en de voorzet kon worden binnen geschoten 1-0.

In de tweede helft had Spoordonk al snel  een goede aanval, via Jasper van Agt werd Roel van Nunen bereikt maar hij kon de keeper niet verschalken. In de 57e minuut was Braakhuizen gevaarlijk  maar keeper Kevin van Agt redde goed. Het duurde echter niet lang of de voorsprong werd verdubbeld naar 2-0 toen een speler niet kon worden verdedigd en vrij voor de keeper goed raak schoot.

Trainer Jasper van Hoof wisselde nog een paar spelers maar het was een gelopen koers. Alleen Joep Verhagen kon nog een keer gevaarlijk worden omdat hij zijn tegenstander voorbij ging maar hun keeper wist met de voet te redden. Dan was Braakhuizen nog gevaarlijker en moest onze keeper nog een paar keer ingrijpen om erger te voorkomen. In de laatste minuut moest hij echter nog een doelpunt toestaan na slecht uitverdedigen van Spoordonk 3-0.

Al met al een verdiende overwinning voor Braakhuizen.