Onder winterse omstandigheden speelde Spoordonkse Boys tegen Bladella op het kunstgras in Bladel

Spoordonkse Boys 1
25-02-2018
2 - 1

Scheidsrechter:   T.N.H. Martens

Onder winterse omstandigheden speelde Spoordonkse Boys tegen Bladella op het kunstgras in Bladel. Het werd een nederlaag voor Spoordonk maar er had toch zeker meer in gezeten .

Bladel begon sterk en drong Spoordonk terug in de verdediging. In de 12e minuut werd door Bladel de bal de diepte in gespeeld en Bart de Jong kwam aan de bal en met een slimme boogbal verschalkte hij de keeper van Spoordonk 1-0. In de 16e minuut was er weer een goede kans voor de zelfde speler maar nu redde keeper Kevin van Agt bekwaam. Spoordonk kon alleen maar toekijken en in de 21e minuut kwam er een voorzet van de rechterkant van Bladel en deze werd prima binnen gekopt door Cas Vosters 2-0.

Daarna liet Bladel de wedstrijd wat lopen en kon Spoordonk wat meer in het spel komen. Niet dat er kansen kwamen maar het gaf wel aan dat Spoordonk sterker werd en in de 32e minuut kon Thom van Agt de bal goed voorzetten en Tom van de Schoot bereiken, deze nam de bal goed aan en versloeg de keeper 2-1. Daarna hadden beide partijen nog kans op meer maar de lat stond een doelpunt voor Bladel in de weg en was de ruststand 2-1 voor Bladel.

In de 2e helft werd het spelpeil er niet beter op maar er kwamen wel kansen. Zo liet Bladel een goede kans in de 50e minuut onbenut en schoot Sjoerd van Ham met een goede pegel op doel maar de keeper van Bladel sloeg de bal over zijn doel. In de 63e minuut had Spoordonk nog een goede kans voor Tom van de Schoot maar hij miste het doel ruim.

Bladel kwam echter met 10 man te staan na een te late tackel op de benen van een tegenstander. Daardoor kon Spoordonk wel meer aandringen maar echt gevaarlijk konden ze niet worden. In de 70e minuut moest Sjoerd van Ham geblesseerd van het veld en voor hem kwam Luc Roefs. Bladel werd met een paar uitvallen nog wel gevaarlijk maar ook bij hen ontbrak de precisie om de wedstrijd te beslissen. Bij Spoordonk kwam nog een debutant in het veld namelijk Tjeu de Kroon.

Spoordonk bleef het tot de laatste snik proberen maar ze konden geen bres meer slaan en zodoende won Bladel deze koude  maar sportieve wedstrijd.