In een doelpuntenrijke wedstrijd ging de gastheren met de punten aan de haal 6-4

Hilvaria 1
Spoordonkse Boys 1
11-03-2018
6 - 4

Scheidsrechter:   N.A. Ooms

Onder prima omstandigheden speelde Spoordonkse Boys in Hilvarenbeek tegen de trotse koploper Hilvaria en in een doelpuntenrijke wedstrijd ging de gastheren met de punten aan de haal 6-4.

Spoordonk begon goed aan de wedstrijd en al in de 2e minuut was er een kans voor Dennis van Agt maar in een reflex kon keeper van Laarhoven redding brengen. Vlak erna was weer Dennis aan de bal maar hij zag geen medespelers vrij staan en daarom probeerde hij het zelf maar deze poging was te zwak om de keeper te verrassen. Hilvaria werd daarna sterker en in de 15e minuut was er een kans voor Hilvaria maar die ging langs het doel.

In de 17e minuut was Hilvaria in de aanval maar deze leek te zijn afgeslagen maar de bal kwam op 20 meter van het doel in bezit van van Rijswijk en met een hard schot trof hij doel 1-0. In de 20e minuut een vrije trap voor Hilvaria recht voor het doel maar van de Wiel schiet hard naast. In de 22e minuut een goede aanval van Spoordonk waarbij Sjoerd van Ham een voorzet geeft maar geen medespeler bereikt.

In de 30e minuut gaat van Oirschot aan de rechterzijde op avontuur en zijn voorzet wordt op een mooie manier binnen gewerkt door Hendriks 2-0.  In de 34e minuut een goede aanval van Spoordonk waarbij Sjoerd van Ham een schietkans krijgt maar zijn pegel gaat net over het doel. Vlak erna ging de keeper van Hilvaria in de fout en Dennis van Agt profiteerde hier goed van 2-1. Hilvaria was de bovenliggende ploeg en in de 39e minuut was er een goede redding van keeper Kevin van Agt nodig om een doelpunt te voorkomen. Hilvaria bleef maar aandringen en in de 44e minuut was Kevin van Agt wederom attent om een bal uit de benedenhoek te tikken. Toch kwam Hilvaria nog voor de rust op 3-1 omdat Koen van Oirschot iedereen te snel af was en goed binnen schoot.

In de tweede helft was de eerste doelpoging voor Spoordonk, met een vrije trap van Joep Verhagen schoot hij prima op doel maar de keeper van Hilvaria redde knap. In de 59e minuut moest Sjoerd van Ham geblesseerd naar de kant en voor hem kwam Tjeu de Kroon.  Hilvaria was nog steeds de betere ploeg en in de 61e minuut werd een corner die goed voor kwam naast gekopt. In de 67e minuut had Hilvaria voordeel na een handsbal van een van hen en de voorzet werd door van Oirschot binnen gekopt 4-1. De doelpunten bleven echter komen en in de 69e minuut kreeg Hilvaria de bal niet weggewerkt en Roel van Nunen ramde de bal in het doel 4-2. In de 73e minuut ging ook Stijn Snelders geblesseerd naar de kant en Dennis Witlox kwam erin.

In de 79e minuut was het Hilvaria dat de score opvoerde  want van Rijswijk speelde zich vrij en maakte de 5-2. De koek was nog niet op en in de 86e minuut kon Hilvaria uitlopen naar 6-2 na slordig uit verdedigen  van Spoordonk. En in de 87e minuut kon Thom van Agt een voorzet afleveren die door Roel van Nunen goed kon worden binnen gekopt 6-3. En de tien werd volgemaakt door Spoordonk want met een vrije trap vanaf 25 meter trof Roel van Nunen  de roos en stond de eindstand op het bord 6-4.