Op donderdagavond speelde Spoordonkse Boys weer een inhaal wedstrijd en nu tegen BES dat eveneens in de onderste regionen staat

BES 1
26-04-2018
4 - 1

Scheidsrechter:   H.C.A. (Haico) Michielsen

Op donderdagavond speelde Spoordonkse Boys weer een inhaal wedstrijd en nu tegen BES dat eveneens in de onderste regionen staat. Spoordonk speelde een goede wedstrijd en won verdiend met 4-1.

In de eerste 15 minuten gebeurde er niets noemenswaardigs, beide teams probeerde de aanval te zoeken maar wilden ook zeker geen goal tegen krijgen.

In de 18e minuut moest de keeper van BES de bal op de rand van de zestien uitverdedigen maar hij schoot de bal in de voeten van Thom van Agt en vanaf 40 meter schoot hij de bal in het doel 1-0.

In de 20e minuut was er een aanval van BES waarbij de keeper van Spoordonk de bal leek te grijpen maar hij had  deze niet maar gelukkig voor Spoordonk kon een verdediger de bal ruimen.

Spoordonk werd echter steeds sterker en in de 25e minuut scoorde Roel van Nunen maar deze werd terecht wegens buitenspel afgekeurd.

Bij een van de zeldzame aanvallen van BES kwam wel de 1-1 nadat enkele spelers van BES elkaar goed vonden en Robin Smets kon de bal uit de draai mooi binnen schieten 1-1 dat was in de 33e minuut

In de 35e minuut een goede kans voor Spoordonk maar Sjoerd van Ham schiet recht op de keeper. In de 42e minuut een snelle aanval van Spoordonk waarbij Thom van Agt vrij voor de keeper komt  maar hij speelt de bal perfect af op de inkomende Sjoerd van Ham 2-1. Vlak voor de rust een vrije trap voor BES welke perfect op het doel kwam maar onze keeper Kevin van Agt was ter plekke om de bal tot corner te slaan.

In de tweede helft was Spoordonk duidelijk de boven liggende partij. Aanval na aanval werd er opgezet en in de 51e minuut kan hun keeper een schot van Roel van Nunen nog net tot corner werken maar in de 62e minuut komt Sjoerd van Ham vanaf de rechterkant op het doel af en hij haalt verwoestend uit 3-1. In de 65e minuut weer een snelle aanval van Spoordonk, en nu geeft Sjoerd van Ham de bal prima af aan Roel van Nunen en deze drukt af 4-1.

In de 75e minuut was er nog een goed schot van BES maar de bal kwam ondanks dat die van richting werd veranderd toch in handen van onze keeper.

Bij Spoordonk kwamen 3 wisselspelers in het veld maar het beeld bleef het zelfde.  Spoordonk behaalde weer 3 belangrijke punten en met nog 6 wedstrijden te gaan is directe handhaving mogelijk.