06-05-2018
0 - 5

Scheidsrechter:   Afgeschermd

Onder schitterende weersomstandigheden werd op het warme kunstgras van Valkenswaard gespeeld en het werd voor Spoordonk een snelle afstraffing.

In de 6e minuut mocht Valkenswaard een corner nemen en Spoordonk kon de bal niet weg gewerkt krijgen, na een paar pogingen van Valkenswaard kon Martijn Bax met een slap schot toch scoren in de benedenhoek 1-0. Spoordonk werd er niet wakker van want in de 11e minuut was er weer een corner voor hen maar nu kon Onze keeper Kevin van Agt de bal weg slaan.

In de 16e minuut was het al weer raak toen een voorzet goed aankwam bij Rutger Roxan en hij omspeelde onze keeper en de 2-0 stond op het bord. In de 21e minuut werd de wedstrijd eigenlijk definitief beslist toen Valkenswaard via de linkerkant doorkwam  en vrij voor de keeper lobde Bakermans de bal perfect in het doel 3-0.

Het duurde tot het half uur voordat Spoordonk gevaarlijk kon worden, Sjoerd van Ham kon op de keeper af maar deze redde met de voet. In de 40e minuut deed Valkenswaard weer een poging met een boogbal maar deze ging net naast het doel.. Voor Spoordonk was het wederom Sjoerd van Ham die een schietkans had maar hij werd gestuit door de keeper. Vlak voor rust slaat Valkenswaard nogmaals toe na slecht verdedigen van Spoordonk, Ramon van Hoof liet de 4-0 aantekenen.

In de tweede helft deed Sjoerd van Ham namens Spoordonk een poging maar de bal ging net voorlangs. Bij Spoordonk kwamen Tom van de Schoot en Dennis Witlox  in het veld na 10 minuten. Valkenswaard kon rustig afwachten met deze stand en in de 58e minuut  was er een voorzet maar deze werd hoog over geschoten door Valkenswaard.

Na een uur een corner voor Spoordonk welke goed op doel werd gekopt door Roy van Ham maar de man bij de paal kon de bal nog weg koppen. Ook Thom van Agt deed nog  een poging met een goed schot maar de keeper liet zich niet verslaan. Sjors Verhagen kwam het laatste kwartier nog in het veld. De wedstrijd was echter duidelijk beslist en in de 78e minuut kwam de eindstand toen Martijn Bax onze keeper kon omspelen en scoorde 5-0.

Spoordonk kan zich aanstaande donderdag al revancheren in een thuiswedstrijd tegen Braakhuizen.