Op sportpark de Hertgang speelde Spoordonkse Boys tegen PSV av en het regende de hele wedstrijd. Dat was op het kunstgras wel een voordeel, maar toch werd het een nederlaag voor Spoordonk 3-1.

PSV 1
13-05-2018
3 - 1

Scheidsrechter:   C.A. (Kees) Toorenaar

Spoordonk mistte een 3 tal vaste krachten maar begon goed aan de wedstrijd en was de hele eerste helft het meest aan de bal en speelde ook goed.

De eerste corner van de wedstrijd was voor PSV  maar de afgeslagen corner werd in het zijnet geschoten. In de 18e minuut valt PSV aan via de rechterflank , er komt een voorzet welke door Gjoka kan worden binnen gekopt 1-0. In de 20e minuut kan PSV weer uitbreken en de snelle Granviel komt vrij voor onze keeper en scoort beheerst 2-0. Dat kwam wel aan bij Spoordonk maar toch herstelde ze zich snel. In de 28e minuut kwam Hans Peters in het veld voor Daan Mulders.

Spoordonk komt terug in de wedstrijd door Joep Verhagen die vanaf 20 meter een poging doet en ziet de bal in de benedenhoek  verdwijnen 2-1. Dat was in de 32e minuut en een minuut later was er een grote kans voor Spoordonk toen Sjoerd van Ham een voorzet gaf op Roel van Nunen maar hij zag zijn poging op de lat spatten. Vlak voor de rust waren er nog wel een paar mogelijkheden voor Spoordonk maar de precisie ontbrak.

De tweede helft was meer voor PSV en in de 54e minuut waren ze gevaarlijk maar kon Spoordonk nog net een doelpunt voorkomen. Spoordonk bleef het echter ook wel proberen maar de overtuiging was er niet. Een voorzet van Sjoerd van Ham kon door Hans Peters niet worden binnen gekopt. Bij Spoordonk kwam Job Heijms nog in het veld.

In de 75e minuut is er een aanval van PSV waarbij een speler met de bal aan de voet het strafschop gebied in gaat en die gaat zeer gemakkelijk naar de grond en de scheidsrechter geeft hier een strafschop voor. Mike Hovestadt wist hier wel raad mee 3-1.

Hiermee was de wedstrijd wel beslist want Spoordonk kon geen kansen meer afdwingen en komt door de andere uitslagen op een na-competitieplaats. Dat willen we niet, maar er zijn nog 2 wedstrijden om dat te veranderen.