27-05-2018
3 - 2

Scheidsrechter:   R.M. (Robby) Luyken

Spoordonkse Boys blijft in de derde klasse.

De laatste wedstrijddag was voor Spoordonk een uitwedstrijd tegen Dommelen en daarbij hadden ze nog 1 punt nodig om zeker te zijn van behoud. Dat is echter niet gelukt er werd met 3-2 verloren, maar DVG verloor ook hun wedstrijd en die zijn op de twaalfde plaats gekomen.

Bij de start van de wedstrijd viel er een verfrissend buitje. Spoordonk begon goed aan de wedstrijd en had duidelijk het meeste balbezit. Toch was het eerste gevaar voor Dommelen maar een vrije trap werd vanaf een goede plek naast geschoten. In de 13e minuut valt Spoordonk aan via de linkerkant met een goede rol voor Joep Verhagen en Stijn Snelders die de bal bij Sjoerd van Ham bezorgen en die kan via de keeper raak schieten 0-1.

Die voorsprong hield echter niet lang stand want vanaf de linkerkant kon Dommelen de bal voor het doel brengen waarbij een verdediger van Spoordonk de bal ongelukkig raakte en de bal in eigen doel zag verdwijnen 1-1. Spoordonk laat zich niet van de wijs brengen en gaat goed door, zo mag Spoordonk een vrije trap nemen maar deze gaat rakelings over het doel. In de 27e minuut wederom een vrije trap voor Spoordonk die door Thom van Agt wordt mee gegeven aan broer Jasper en die kan in de lange hoek raak schieten 1-2 en ook de ruststand.

In de tweede helft kan Sjoerd van Ham al in de 48e minuut uithalen maar de bal gaat rakelings voorlangs. In de zelfde  minuut gaat Thom van Agt met de bal langs de uitkomende keeper maar vanuit een moeilijke hoek schiet hij in het zijnet.

In de 56e minuut is er een snelle uitval van Dommelen en de voorzet komt bij een speler van Dommelen die een niet te missen kans heeft 2-2. De geblesseerde Stijn Snelders moest naar de kant en Hans Peters kwam erin. Dommelen bleef echter doorgaan en in de 66e minuut was er een voorzet maar de goede kans werd over het doel gekopt. Ook een moe gestreden Nick Neggers ging naar de kant en Dennis Witlox kwam voor hem. In de 73e minuut was Dommelen opnieuw gevaarlijk maar de verdediging van Spoordonk klaarde de klus. Mark van Straten moest nog  worden gewisseld voor Jari van den Hout. Met nog ruim 10 minuten op de klok kwam Dommelen echter op voorsprong toen een bal in de doelmond werd geplaatst en door een verdediger van Spoordonk  werd gemist 3-2.

Toen de prima leidende  scheidsrechter affloot was het snel duidelijk dat Spoordonk toch in de derde klasse blijft en kan trainer Jasper van Hoof  met een goed gevoel afscheid nemen na 3 jaar trainerschap in Spoordonk. Bedankt Jasper voor deze mooie jaren en succes verder.