Spoordonkse Boys 1
30-09-2018
3 - 1

Scheidsrechter:   R.L.A.C. (Roy) Manichand

Onder goede weersomstandigheden speelde Spoordonkse Boys de eerste uitwedstrijd in Eindhoven tegen het gepromoveerde Tivoli. Beide ploegen hadden hun eerste wedstrijd verloren en waren dus op zoek naar de eerste punten.

De eerste kans was voor Tivoli, maar de poging kon door onze keeper Rens van de Akker tot corner worden gewerkt. Het ging het eerste kwartier goed tegen elkaar op en beide teams zochten de aanval.

Uit het niets komt Spoordonk echter op voorsprong toen Rick van der Pasch een voorzet vanaf de zijlijn gaf  en tot ieders verbazing ging de bal over de keeper in de lange hoek 0-1 Tivoli ging daarna nog meer op de aanval spelen en maakte het de verdediging van Spoordonk erg lastig. In de 26e minuut kon onze keeper een schot onschadelijk maken maar in de 30e minuut was hij kansloos na en goed lopende aanval van Tivoli 1-1 door Van Hoof.

In het verdere verloop van de eerste helft was Tivoli wel dreigender maar hadden ook geen kansen om uit te scoren. Ruststand 1-1.

In de tweede helft begon Spoordonk goed  en Jasper van Agt speelde zich vrij en kon uithalen maar hun keeper redde knap en sloeg de bal tot corner. Maar ook Tivoli werd gevaarlijk met een schot dat net langs het doel gaat. En namens Spoordonk probeerde Sjoerd van Ham het maar zijn harde schot ging over het doel.

Na een uur spelen was er een prima solo van Sjoerd van Ham, vanaf eigen helft ging hij op avontuur en bereikte de rand van de zestien om uit te halen maar de keeper kon ook deze keer zijn doel zuiver houden. In de 65e minuut komt er een goede aanval van Tivoli waarbij de bal voor het doel werd geplaatst en kon worden binnen geschoten, onze keeper was hierbij kansloos. 2-1.

Bij Spoordonk kwamen de reserve spelers nog in het veld maar ook zij konden het tij niet keren. In de 78e minuut kan Tivoli aan de druk van Spoordonk ontsnappen en de beslissende goal scoren 3-1. Toen was de strijd ook wel gestreden en toen de goed leidende scheidsrechter affloot bleven de Boys op nul punten staan. Helaas.