Wilhelmina Boys 1
23-09-2018
0 - 3

Scheidsrechter:   Afgeschermd

De seizoenopening begon voor Spoordonkse Boys met een thuiswedstrijd tegen Wilhelmina Boys en het werd een ongelukkige nederlaag van 0-3.

Na een mooie zomer kwam op de eerste wedstrijddag de regen constant uit de lucht. Dit was toch wennen voor de spelers want de bal schoot net wat meer door en de spelers zelf schoven ook wat vaker uit.

De eerste kans was voor Wilhelmina Boys al in de 2e minuut maar de doelpoging ging op de paal. Daarna kwamen er niet veel kansen , want er werd niet geweldig gespeeld, veel verkeerde passes en balverlies.

In de 23e minuut zette Wilhelmina Boys een aanval op die door Spoordonk met een overtreding werd gestuit. Deze vrije trap werd door Lars Kuys genomen en via een spelers die in de muur stond verdween de bal in het doel 0-1.

Dit was ook de ruststand. In de tweede helft was Wilhelmina Boys weer meteen gevaarlijk maar de poging ging voorlangs. In de 54e minuut was er een vrije trap voor Spoordonk  die genomen werd door Jasper van Agt. Hij speelde op broer Tom die kon schieten maar de keeper van Wilhelmina kon deze bal uit het doel houden. Een minuut later kan Tom een prima voorzet geven die echter jammerlijk werd overgeschoten door Jasper.. Er komen meer kansen in de tweede helft, zo mag Wilhelmina Boys een corner nemen die goed voor kwam maar naast het doel werd gekopt. In de 61e minuut komt Leandro Rodrigues op 25 meter van het doel in balbezit en haalt meteen uit, via een speler veranderd de bal van richting en via de onderkant van de lat gaat hij in de touwen 0-2.

Bij Spoordonk komen 3 wisselspelers in het veld om oa 2 geblesseerde spelers te komen vervangen.  Het is echter Wilhelmina Boys dat scoort, vanaf de rechterkant kan  worden uitgebroken en de bal wordt mee gegeven aan een speler die voor de bal is. Het vlagsignaal van onze grensrechter wordt niet aangenomen en  Stef Vervloet maakt 0-3.

Spoordonk bleef het echter proberen en in de 82E minuut  moest de keeper van Wilhelmina Boys tot drie keer toe de bal uit zijn doel houden.  In de 85eminuut nog 2 kansen voor Spoordonk maar de bal wilde er niet in voor Spoordonk.