In de derde wedstrijd speelde Spoordonkse Boys thuis tegen Valkenswaard

SV Valkenswaard 1
07-10-2018
0 - 4

Scheidsrechter:   H. (Henk) vanBekkum

In de derde wedstrijd speelde Spoordonkse Boys thuis tegen Valkenswaard en leed daarin een geflatteerde nederlaag 0-4.

Valkenswaard ging goed van start en met een paar pogingen stelde zij onze keeper Rens van de Akker op de proef maar die slaagde er goed in om zijn doel schoon te houden. In de 6e minuut was er een kans voor spoordonkse Boys maar Thom van Agt schoot vrij voor de keeper de bal tegen de keeper.  In de 12e minuut een schot van Valkenswaard maar ook nu kan onze keeper ingrijpen.. Het ging goed tegen elkaar op en zo had Jasper van Agt namens Spoordonkse Boys een fraaie actie maar de bal kon hij vanaf de achterlijn niet bij een medespeler krijgen. Zo ging de eerste helft voorbij zonder dat er nog kansen kwamen voor beide teams en was de ruststand 0-0.

In de tweede helft een zelfde beeld waarbij Valkenswaard wel meer balbezit had maar geen kansen had. In de 54e minuut  had Valkenswaard de bal aan de zijkant en de speler wilde een voorzet geven maar de bal verdween in de winkelhaak van het doel en het was 0-1.

Spoordonk moest dus aftrappen en vandaar af gingen ze in de aanval en kwam er een grote kans voor Jasper van Agt maar hij schoot jammerlijk naast. Dat kwam de tegenstander goed uit en die gaven nog wat meer en in de 65e minuut was er corner voor hen . Deze kwam gevaarlijk in de doelmond en het leek op duwen tegen de keeper maar de scheidsrechter keurde deze treffer goed ondanks protesten van onze aanvoerder, 0-2. Daarna werd Spoordonk overlopen en in de de 67e minuut kan onze keeper nog knap redden maar 2 minuten later is hij toch verslagen 0-3. Luc Roefs komt in het veld voor Nick Neggers.

Valkenswaard blijft de aanval zoeken en in de 74e minuut moet onze keeper 3  keer een redding verrichten maar voor de 4e poging moet hij capituleren 0-4.

Door dit resultaat blijft Spoordonk hekkesluiter.