PSV 1
18-11-2018
2 - 0

Scheidsrechter:   R. (Ruud) vanBeekveld

Spoordonkse Boys speelde in Eindhoven tegen de amateurs van PSV. Het werd een matige partij die door PSV met 2-0 werd gewonnen.

Het was een rustig begin waarbij geen doelkansen te noteren zijn. In de 13e minuut is de eerste corner voor de thuisploeg.

Bij een actie raakte Roel van Nunen al snel geblesseerd, hij deed nog even mee maar na een half uur moest hij naar de kant en kwam Tieske Raaymakers erin. In de 37e minuut kon de bal door een PSV er worden voor gegeven en daar stond Mike Hovenstadt die de bal in het doel frommelde 1-0.

Spoordonk moest toen wel iets gaan doen en in de 40e minuut zette Thom van Agt de bal voor op Tieske Raaymakers maar deze schoot de bal over. In de 43e minuut eigenlijk de beste kans voor PSV maar deze werd hoog over geschoten. PSV dwong ook niet veel af maar stonden met de rust wel voor.

In de tweede helft drong Spoordonk toch meer aan en was meer in de aanval. In de 57e minuut was een corner voor Spoordonk maar deze werd over het doel gekopt. Na een uur kwam Mark van Straten in het veld. Even later mocht Spoordonk een vrije trap nemen op 20 meter van het doel maar de inzet was iets te zacht om de keeper te verrassen. In de 72e minuut was er wel een goede kans voor Spoordonk maar Sjoerd van Ham wachtte net iets te lang om te schieten en daardoor kon een verdediger nog ingrijpen maar waarbij Spoordonk wel dacht aan een penalty. Met nog 15 minuten op de klok kwam Jari van Den Hout nog in het veld.

Bij een aanval van PSV ontstond er nog een goede kans voor hen maar de bal ging naast. Toch viel de 2-0 nog, met een voorzet vanaf de rechterflank leek de bal voor onze keeper maar Mike van Hovenstadt kon de bal met een beetje geluk verlengen en de bal ging in het doel.

Het begint wel eentonig te worden maar het is niet anders. Volgende week naar de koploper SBC, die wel een pittige nederlaag voor de kiezen kregen, en zich natuurlijk willen herstellen tegen Spoordonk. Maar je weet het nooit.