Spoordonkse Boys speelde vandaag tegen koploper SBC en behaalde een verdienstelijk gelijk spel 1-1

SBC 1
25-11-2018
1 - 1

Scheidsrechter:   N. (Niels) Janssen

Spoordonkse Boys speelde  vandaag tegen koploper SBC en behaalde een verdienstelijk gelijk spel 1-1.

SBC had hun laatste wedstrijd met ruime cijfers verloren en Spoordonk moest dus bedacht zijn op eerherstel van de thuisploeg. Hier was in de hele wedstrijd echter niets van te merken en Spoordonk was zeker niet de mindere. In de 15e minuut mocht Spoordonk een vrije trap nemen , deze werd kort genomen op Thom van Agt die hierna kon schieten maar hun keeper kon met de voeten de bal uit zijn doel houden.  De doelkansen waren aan beide zijden schaars, het spel golfde aardig op en neer waarbij Spoordonk in de 30e minuut een corner mocht nemen die goed voor doel kwam maar uiteindelijk niet tot een doelpunt leidde. Vlak voor rust kwam SBC met een voorzet maar hun inkomende man kon niet bij de bal. Ruststand 0-0.

In de tweede helft speelde Spoordonk nog meer aanvallend en in de 50e minuut was er een diepe bal op Roel van Nunen maar hij kreeg de moeilijke bal niet onder controle om af te drukken. Ook SBC kreeg sporadisch een kans zoals in de 58e minuut maar de poging werd ongedaan gemaakt door onze  keeper Kevin van Agt en vlak erna werd voorlangs geschoten.

In de 63e minuut komt de bal voor het doel van Spoordonk en kon niet worden weg gewerkt en via de kluts kon Stefan Vroomen afwerken 1-0.

Dit was wel even een domper voor Spoordonk maar ze lieten het er niet bij zitten en trokken nog meer ten aanval. Zo schoot Thom van Agt met een prima trap op doel maar hun keeper kon de bal nog uit de kruising slaan. Ook Jasper van Agt probeerde het met een solo maar ook zijn schot werd door de keeper uit zijn doel gehouden. Met nog een kwartier te spelen zette Spoordonk SBC steeds meer onder druk en na een fraaie aanval gaat de poging van Jasper van Agt rakelings over. Bij Spoordonk kwamen Mark van Straten en Tieske Raaymakers nog in het veld.

Vandaag was er echter beloning voor het harde werken want in de 86e minuut kon Joep Verhagen vanaf 25 meter uithalen en de bal vloog in de kruising 1-1.

Toen de scheidsrechter de sportieve wedstrijd affloot had Spoordonk toch een punt tegen de koploper en dat geeft moed voor de volgende wedstrijden.