SV Budel 1
09-12-2018
0 - 1

Scheidsrechter:   L.P. (Lennart) Roks

Spoordonkse Boys speelde ondanks de vele regen op een goed bespeelbaar veld tegen Budel en leed een ongelukkige nederlaag van 0-1.

Het eerste gevaar kwam van Budel toen een speler na een missertje van Spoordonk voor onze keeper Kevin van Agt verscheen maar die redde prima met de voet. Het ging goed tegen elkaar op en beide teams zochten de aanval. In de 24e minuut mocht Budel een corner nemen die goed voorkwam en ook kon worden ingeschoten maar de bal kwam tegen een speler van Budel en ging naast. Een minuut later was er aan de andere kant een goede doelpoging van Thom van Agt maar een verdediger van Budel hield de bal met wat geluk tegen.

In de 35e minuut kwam Budel op 0-1 na een foutje van Spoordonk waarbij de bal in de voeten werd gespeeld van Luc Nouwen en deze schoot knap raak. Het spel bleef daarna goed op en neer gaan en in de 42e minuut was er een doelpoging van Jasper van Agt maar de bal vloog net naast het doel.

In de tweede helft had Budel nog een kans in de 47e minuut maar daarna was het Spoordonk  wat de kansen kreeg . Zo kwam Sjoerd van Ham vrij voor hun keeper maar hij schoot de bal recht op de keeper  en Thom van Agt drong goed aan maar wachtte te lang met schieten en dat leverde niet meer op dan een corner. Na een uur spelen mocht Budel een vrije trap nemen op 20 meter recht voor het doel maar deze ging hard naast het doel. Bij Spoordonk kwamen nog drie wisselspelers in het veld in het laatste half uur, Mark van Straten , Tieske Raaymakers en Hans Peters en gingen vol op de aanval spelen.

In de 75e minuut was er weer een doelpoging van Thom van Agt maar de keeper was paraat. Ook was er nog een corner voor Spoordonk die bij  Jari van den Hout kwam en hij haalde meteen hard uit maar de bal suisde langs de kruising. Ook een poging van Sjoerd van Ham ging rakelings voorlangs en een schot van Joep Verhagen ging ook over het doel.

Al met al een ongelukkige nederlaag waarbij meer mogelijk was geweest maar de bal moet wel in het doel en dat lukte vandaag helaas niet.