Spoordonkse Boys behaald belangrijke overwinning van 4-1 tegen Tivoli

17-02-2019
4 - 1

Scheidsrechter:   W.J. (Wouter) Engelkes

Spoordonkse Boys behaald belangrijke overwinning van 4-1 tegen Tivoli.

Onder heel andere weersomstandigheden dan de week ervoor begon Spoordonk sterk aan de wedstrijd en al in de 2e minuut was er een kans  voor Spoordonk toen Joep Verhagen de bal goed terug legde op Luc Roefs die goed inschoot maar hun keeper kon nog redden.

In de 7e minuut kon Sjoerd van Ham uithalen maar ook nu was de keeper een sta in de weg .In de 13e minuut  weer een aanval van Spoordonk  waarbij Jasper van Agt de bal meegaf aan Luc Roefs en nu schoot hij wel raak 1-0.

Spoordonk bleef sterker  en in de 18e minuut kwam de 2-0 op het bord toen Joep Verhagen een verdwaalde bal goed aannam en ook prima binnen schoot. In de 20e minuut al weer een kans voor Spoordonk maar het schot van Jasper van Agt kon door hun keeper nog uit de hoek worden gegrabbeld. In de 33e minuut moest Jasper het veld verlaten met een blessure en kwam Roel van Nunen erin. Vlak voor de rust was er een kansje voor Tivoli maar de bal ging over het doel.

In de tweede helft ging Tivoli meer naar voren spelen en in de 55e minuut kwamen zij op 2-1 door Mike van Dijk toen Spoordonk de bal niet goed weg werkte.  Tivoli werd daarna sterker en drukte Spoordonk in de verdediging zonder echt gevaarlijk te worden.

In de 60e minuut werd het echter 3-1 door Rick van der Pasch die een geblokt schot alsnog binnen schoot. Dit was een belangrijk doelpunt want hiermee was het verzet van Tivoli gebroken. Wel was er nog een kansje voor Tivoli maar deze werd over geschoten. In de 72e minuut  ging de prima spelende Luc Roefs naar de kant en kwam Stijn Snelders erin.

In de 79e minuut schoot Sjoerd van Ham de bal naar voren en deze werd door een speler van Tivoli  over zijn keeper heen in eigen doel gekopt 4-1. In de slotminuten  werd Rick van de Pasch nog gewisseld voor Max van Straten.  Toen de goed leidende scheidsrechter affloot konden de handen de lucht in worden er 3 punten bij geschreven.