Spoordonkse Boys speelde een thuiswedstrijd tegen SBC en behaalde een verdiende overwinning van 2-1

SBC 1
12-05-2019
2 - 1

Scheidsrechter:   H. (Henk) van Bekkum

Spoordonkse Boys speelde een thuiswedstrijd tegen SBC  en behaalde een verdiende overwinning van 2-1.

In de eerste 10 minuten was het SBC dat de wedstrijd dicteerde . Het was het meest aan de bal en drukte Spoordonk terug. In de 14e minuut kon Spoordonk een aanval opzetten en deed dat met succes want Roel van Nunen kon scoren nadat de bal via veel spelers in zijn bezit kwam kon hij op doel schieten 1-0.

Daarna werd het een meer gelijkwaardige partij waarbij SBC wel het meeste balbezit had maar niet echt gevaarlijk kon worden door het combinatiespel.  Met een vrije trap Was SBC wel gevaarlijk maar onze keeper Kevin van Agt redde subliem.

In de 37e minuut kon Spoordonk weer is een keer een aanval opzetten en met een prima voorzet werd Ties Raaymakers bereikt maar hij wist deze kans niet te verzilveren.

Vlak voor de rust had SBC  een kans maar deze voorlangs. In de blessuretijd had Spoordonk de stand kunnen ophogen maar vrij voor de keeper kon Roel van Nunen niet afronden.

Gezien de kansen verhouding had Spoordonk een ruimere ruststand kunnen hebben.

In de tweede helft Is het ook SBC dat aandringt maar is het Spoordonk dat er met een counter goed uitkomt. Hierbij komt Roel van Nunen binnen het strafschopgebied en wordt daar omver getrokken en volgt er een strafschop. Deze wordt door Roel feilloos benut 2-0.

Nu komt SBC nog meer opzetten en met vele lange ballen proberen zij gevaar te stichten. In de 54e minuut was er een scrimage voor het doel van Spoordonk maar de bal ging gelukkig voor Spoordonk niet in het doel.

In de 58e minuut een corner voor SBC welke voorbij het doel ging maar wel kon worden terug gekopt door SBC en daarna ook binnen gekopt 2-1. Alhoewel SBC  vrij kon spelen bleven ze vechten voor de gelijkmaker en in de 64e minuut werd een kans in het zijnet gekopt. Bij Spoordonk werden een drietal spelers gewisseld en zo kwamen Stan van Kroonenburg , Stijn Snelders en Stef Sint Nicolaas binnen de lijnen.

Het werd nog veel verdedigen voor Spoordonk maar soms kon Spoordonk nog counteren vooral via Luc Roefs en Stan van Kroonenburg kwamen er nog kansjes. Bij Spoordonk was het vooral de keeper die met prima reddingen de winst wist binnen te halen. We staan nu in puntenaantal gelijk met Dommelen en nog twee wedstrijden te gaan.