Na 2 jaar in de derde klasse neemt Spoordonkse Boys afscheid na een 1-3 nederlaag tegen middenmoter Unitas”59.

Spoordonkse Boys 1
SV Unitas'59 1
26-05-2019
1 - 3

Scheidsrechter:   W.J. (Wouter) Engelkes

In de laatste competitiewedstrijd moest de beslissing vallen en als Spoordonk een gelijk of slechter resultaat behaalde als Dommelen is de degradatie een feit.

In het eerste kwartier probeerde beide teams de aanval te zoeken maar dat bleef zonder resultaat. De eerste corner was pas in de 20e minuut voor Unitas.

In de 32e minuut was er balverleis van Spoordonk op het middenveld en daar profiteerde Van Niekoop van Unitas perfect van en de 0-1 kwam op het scorebord.

Twee minuten later werd het 0-2 toen van Niekoop door de verdediging glipte en vrij voor de keeper maakte hij geen fout.

Spoordonk stelde daar niet veel tegenover en kon niet gevaarlijk worden. De passes kwamen niet aan en bij Unitas liep het allemaal wat gemakkelijker.

Na lang blessureleed speelde Rick van der Pasch weer een helft mee maar in de rust werd hij vervangen door Stan van Kroonenburg. In de 48e minuut was er een doelpoging van Roel van Nunen maar deze ging hoog over. Unitas was ook nu de betere ploeg en in de 57e minuut moest onze keeper Kevin van Agt met een knappe redding een grotere achterstand voorkomen.

In de 60e minuut was er een doelpoging van Tieske Raaymakers maar hun keeper kon redden. In de 65e minuut maakte Spoordonk de aansluitingstreffer toen Roel van Nunen een schietkans kreeg en de bal verdween in de touwen 1-2. Bij Spoordonk een paar wissels, Max en Sjors kwamen erin.

In de 73e minuut was er weer een knappe redding van onze keeper om erger te voorkomen. Spoordonk bleef het wel proberen maar het lukte niet . Zo gaf Sjoerd van Ham een prima voorzet maar Stan van Kroonenburg kon de bal onvoldoende naar de hoek koppen en hun keeper kon redden. Ook een vrije trap van Jasper van Agt werd door de keeper uit zijn doel geslagen. En waar het Spoordonk niet lukte kon Unitas met een corner nog wel scoren door Bartels 1-3.

Het is even zuur maar de degradatie betekent niet het einde van de club en we gaan volgend seizoen met frisse moed aan de slag in de vierde klasse.