Were Di 1
22-09-2019
0 - 0

Scheidsrechter:   J. (Sjack) van den Hout
Het voetbal seizoen is weer van start gegaan en Spoordonkse Boys speelde een thuiswedstrijd tegen Were Di uit Tilburg en er werd geen doelpunt gemaakt.

In de eerste 20 minuten gebeurde er niets noemenswaardig, het ging aardig op en neer maar er kon geen gevaar worden gesticht voor de doelen. In de 21e minuut was er een vrije trap voor Spoordonk die voor het doel werd geplaatst maar net naast het doel werd gekopt. In de 28e minuut was er goede actie van sjoerd van Ham die zich vrij speelde maar zijn doelpoging ging op de paal. Na een half uur de eerste goede aanval van Were Di maar de strakke voorzet werd hoog over het doel geschoten. Vlak voor de rust nog een goede aanval van Spoordonk maar ook deze poging trof geen doel. De ruststand was dan ook 0-0.

In de tweede helft bleef de geblesseerde Stijn Snelders in de kleedkamer en kwam Stan van Kroonenburg erin. Al in de 47e minuut nam hij een goede voorzet meteen op de pantoffel maar hun keeper kon met een goede reflex redding brengen en weer 2 minuten later moest hun keeper een poging van Stan van Kroonenburg weg werken. Spoordonk had een goed fase maar de score bleef uit. Zo spatte een harde pegel van Jasper van Agt op de lat. Spoordonk was de meest dreigende ploeg, maar na een uur was er een aanval van Were Di die eindigde met een schot op de lat. Het ging er steeds meer op lijken dat de ploeg die kon scoren ook de winnaar zou worden. Maar dat was voor beiden een probleem want in de 70e minuut was er een open kans voor de bezoekers maar met een fraaie redding voorkwam onze keeper Menno Kuulkers erger. In blessuretijd nog een kansje voor Spoordonk maar Luc Roefs schoot de bal voorlangs.

Al met al een terechte uitslag van 0-0 in een wedstrijd die onder leiding stond van Sterre Bijlsma en dat was een primeur voor alle spelers en toeschouwers. Zij deed dat voortreffelijk en hopelijk zien we haar nog vaker op het veld.