Spoordonkse Boys 1
29-09-2019
2 - 1

Scheidsrechter:   C.C.A.M. (Cas) van der Doelen

Spoordonkse Boys speelde de eerste uitwedstrijd van dit seizoen in Goirle tegen GSBW, onder herfstachtige weersomstandigheden moesten ze de punten daar achter laten 2-1.

In de eerste minuten was het Spoordonk dat dicteerde en veel aan de bal was. Toch ontstond het eerste gevaar aan de andere kant toen de thuisploeg GSBW een aanval opzette maar er kwam geen doelpoging want de verdedigers konden de bal uiteindelijk weg werken.

Het spel golfde aardig op en neer en zo kwam Spoordonk met een goede aanval maar Luc Roefs kon de keeper niet verschalken. Dat lukte GSBW ook niet al dwongen ze onze keeper Menno Kuulkers wel tot een redding. In de 28e minuut een corner voor GSBW  die goed voor het doel kwam en kon worden gekopt maar de man bij de paal kon de bal weg koppen en de rebound werd over geschoten. In de 31e minuut een aanval van Spoordonk waarbij Rick van der Pasch de bal goed mee gaf aan Sjoerd van Ham en deze verschalkte de keeper 0-1.

In het verdere verloop kwam de thuisploeg steeds meer opzetten en telkens wisten zij de bal op het middenveld te bemachtigen. Hierdoor bleef Spoordonk onder druk staan en in de 40e minuut viel na een mooie aanval dan ook de gelijkmaker  door Luuk Bakker 1-1.

Bij Spoordonk bleef Hans Peters in het kleedlokaal en Stan van Kroonenburg kwam er voor hem in.

Al in de 47e minuut kon GSBW ten aanval trekken en met een goede  voorzet werd Simon Brand bereikt en deze kon geheel vrijstaand de voorsprong aantekenen 2-1.

In de 53e minuut was GSBW wederom gevaarlijk maar de bal verdween over het doel. Spoordonk moest wel ten aanval om iets te bereiken en na een uur  kwam er een voorzet van de rechterkant en Stan van Kroonenburg zat er goed bij maar de bal ging over het doel.

Vlak erna een corner voor GSBW die op doel kon worden gekopt maar in de handen van onze keeper. Daarna kwamen er een paar goede kansen voor Spoordonk maar zo schoot Jasper van Agt via hun keeper naast en schoten Sjoerd van Ham en Stan van Kroonenburg rakelings voorlangs. Toen zat het even tegen. Maar door het aanvallende spel van Spoordonk ontstond er ook ruimte aan de andere kant en zo ging in de 75e minuut de bal via een aantal voeten toch nog langs het doel. Vlak voor tijd kwam Yoeri Witlox nog als vervanger van Roel van Nunen. Doordat de scheidsrechter lang liet doorspelen kon Spoordonk het steeds blijven proberen maar toch tevergeefs . Zo leed Spoordonk de eerste nederlaag en zal er volgende week uit naar Riel toch iets beter met de kansen moeten  worden omgegaan om te winnen.