Riel 1
06-10-2019
3 - 1

Scheidsrechter:   R. (Ralph) Schopenhauer

De derde wedstrijd van het seizoen werd onder erg natte omstandigheden afgewerkt. Het was een uitwedstrijd in en tegen Riel en na een goede start kwam er nog een extra koude douche voor Spoordonk overheen want in de slotfase sloeg  Riel nog 2 keer toe 3-1.

Spoordonk begon goed en al in de 5e minuut was er een goede kans die op de keeper werd geschoten en ook 4 minuten later een grote kans maar ook toen was hun keeper een sta in de weg. In de 13e minuut scoorde Riel maar het werd niet geteld vanwege  buitenspel.

In de 19e minuut is er een aanval van Spoordonk waarbij de bal wordt voor gezet maar Roel van Nunen wordt omver geduwd en is er een penalty . Roel van Nunen schiet die goed binnen 0-1. Vlak erna is er een goede kans voor Riel maar deze wordt langs het doel geschoten. Het spel gaat aardig op en neer maar Spoordonk vergeet om meer doelpunten te maken zo wordt een vrije kans voor de keeper om zeep geholpen en vaak is de laatste pass onnauwkeurig. Ruststand 0-1.

In de tweede helft wordt Riel steeds sterker en Spoordonk lijdt vaak balverlies zodat de druk er op blijft. Dat wordt in de 53e minuut tot uiting gebracht op het scorebord nadat Paymans de bal in de korte hoek binnen schiet 1-1.

Spoordonk schrok hier wel van maar ze bleven volharden in slordig spel en in de 73ste minuut had Riel weer een kans maar die werd onschadelijk gemaakt. Spoordonk kreeg ook weer meer grip op de wedstrijd en drongen ook aan maar zonder echte overtuiging. Er werd niet goed geschoten of te slap ingeschoten.

Wat wel vaker gebeurd overkwam Spoordonk nu want met een snelle uitval liet Spoordonk zich verrassen , met een goede voorzet en dito kopbal kwam de 2-1 door van de Korput. Dit was in de 85e minuut. Het werd nog erger want in de 88e minuut was er weer een voorzet die  door Linsen kon worden binnen gewerkt, nadat de verdediging van Spoordonk elkaar hinderde 3-1.

Het werd een verdiende overwinning voor de thuisploeg en dat mag Spoordonk zich wel aantrekken.

In verband met de kermis speelt Spoordonkse Boys 1 al aanstaande donderdag om 20,00 uur de thuiswedstrijd tegen Tuldania 1