Spoordonkse Boys behaald overwinning in Chaam 1-3

Spoordonkse Boys 1
20-10-2019
1 - 3

Scheidsrechter:   K.J.L. (Kas) van Iersel

Spoordonk begon goed aan de wedstrijd en was meteen sterker en in de 5e en 7e minuut kregen Roy en Sjoerd van Ham een kans om de schieten maar beiden schoten over het doel.  Het duurde tot een kwartier in de wedstrijd voordat Chaam gevaarlijk werd met een vrije trap vanaf 20 meter voor het doel, maar onze keeper Menno Kuulkers kon de bal pakken. Vlak erna de beste kans van de eerste helft voor Chaam waarbij een speler vrij voor onze keeper verscheen maar die kon met zijn been de bal tot corner werken.

Daarna werd de wedstrijd erg rommelig met veel balverlies en foute passes. Zo rond het half uur toch een paar kansjes voor Spoordonk , maar Roel van Nunen schoot over en Luc Roefs schoot wel op doel maar zijn schot werd  geblokt. Ruststand 0-0.

In de tweede helft is Spoordonk meteen gevaarlijk met een voorzet van Roel van Nunen op Dennis van Agt die wel kan koppen maar een verdediger van Chaam kan de bal tot corner koppen.. Ook Chaam doet van zich spreken want in de 51e minuut kan een voorzet goed op doel worden gekopt maar onze keeper kan ingrijpen.. Even later is Spoordonk weer gevaarlijk maar het schot van Roy van Ham kan door hun keeper onschadelijk worden gemaakt.

In de 64e minuut is er een vrije trap voor Spoordonk op de rand van de 16 en Jasper van Agt zet zich achter de bal en schiet hard binnen 0-1. Dit leek gezien het spel wel eens de winnende te zijn maar dat was niet waar want in de 73e minuut speelde Chaam een diepe bal op doel en daar was van Beckhoven als de kippen bij om de bal in de uiterste benedenhoek te plaatsen 1-1.

Spoordonk ging het maar weer proberen en in de 75e minuut werd Roel van Nunen gevloerd binnen de 16 en de bal gaat op de stip. Roel schiet deze zelf binnen 1-2. In de laatste tien minuten zette trainer Coen Vos zijn wissels nog in en zo kwamen Stan van Kroonenburg, Youri Witlox en Robin Neggers in het veld. In de 82e minuut mocht Jasper van Agt een vrije trap nemen maar deze spatte op de lat en niet in het doel. Meteen erna werd bij een voorzet van Spoordonk Sjoerd van Ham onderuit gehaald en de bal ging wederom op de stip en ook nu ging Roel van Nunen achter de bal staan. Hij zag zijn schot worden gestopt maar in de rebound schoot hij raak 1-3.  In de slotfase waren er nog een paar kansjes voor Spoordonk maar de eindstand  bleef 1-3 en dus 3 punten voor Spoordonk in een uitwedstrijd.