De wedstrijd tussen Spoordonkse Boys en Audacia uit Moergestel is gewonnen door de gelukkigste met 1-0.

Audacia 1
27-10-2019
1 - 0

Scheidsrechter:   J.H. (Hans) van den Wildenberg

Het was een echte derby met vaak slordig spel en overtredingen waardoor het spelpeil geen hoog niveau haalde maar wel spannend was. De eerste corner was voor Audacia al in de 2e minuut maar verder was het in de eerste 10 minuten een aftasten van elkaars krachten.

In de 12e minuut een snelle aanval van Spoordonk waarbij Dennis van Agt kan schieten maar de bal kwam op de paal en de rebound werd over het doel geschoten. Vlak erna een vrije trap voor Audacia maar deze werd hoog over geschoten. In de 23e minuut een aanval van Audacia waarbij de bal hard voorlangs werd geschoten maar iedereen miste de bal. Toen was Spoordonk weer aan zet met Roel van Nunen die vrij voor de keeper kwam deze ook passeerde maar de bal net iets te hard raakte om hem nog in het doel te schieten, vanaf de achterlijn ging de bal voorlangs. Na een half uur een goede schietkans voor Dennis van Agt maar hun keeper wierp zich in het schot en had de bal. Vlak voor rust nog een kans voor Audacia maar die poging werd geblokt. Spoordonk de betere ploeg maar vergeet te scoren 0-0 ruststand.

In de tweede helft vaak het zelfde spelbeeld met pogingen over en weer. In de 52e minuut een corner voor Spoordonk die goed voor het doelkwam maar de kopbal die volgde miste kracht om de keeper te verslaan. Sjoperd van Ham doet namens Spoordonk nog een poging maar de bal ging over de kruising. Na een uur voetbal was er een kans voor Audacia maar keeper Menno Kuulkers kon de klus vakbekwaam klaren. In de 70e minuut kwam Stan van Kroonenburg in het veld en meteen had Spoordonk meer druk naar voren. In de 77e minuut had Stan de bal en die gaf hij prima mee aan Roel van Nunen die met een goed schot scoorde 1-0. Meteen erna weer een goede actie van Stan van Kroonenburg die de bal aan Dennis van Agt gaf en die kon schieten maar de bal werd geblokt en trof geen doel. Bij Spoordonk kwamen Bram op,t Hoog en Sjors Verhagen nog in het veld . Het bleef met deze stand spannend tot de laatste minuut met kansen over en weer. In blessuretijd mocht Audacia een vrije trap nemen recht voor het doel, deze werd goed ingeschoten maar onze keeper hield de bal met moeite tegen en een speler van Spoordonk schoot bijna in eigen doel want via de onderkant van de lat sprong de bal via de doellijn weer het veld in en daar ontsnapte Spoordonk aan de gelijkmaker. Toen de goed leidende scheidsrechter affloot haalde Spoordonk 3 punten binnen, wel op een gelukkige manier maar ook dat telt.