SV Reeshof 1
10-11-2019
2 - 0

Scheidsrechter:   W.A.P.M. (Willie) Timmers

Spoordonkse Boys behaald de vijfde overwinning op rij en doet goede zaken op de ranglijst.

Het was een lastige wedstrijd waarbij de trainer met 3 andere achterhoede spelers moest aantreden. Deze hebben zich echter knap geweerd en de nul kunnen vasthouden en omdat er twee keer werd gescoord won Spoordonkse Boys met 2-0 tegen het Tilburgse Reeshof.

In de 2e minuut was Reeshof gevaarlijk met een schot op doel maar onze keeper Menno Kuulkers kon deze pakken. Vlak erna een kans voor Spoordonk maar Roel van Nunen schoot over het doel. Het ging aardig tegen elkaar op en in de 22e minuut een doelpoging van de bezoekers maar onze keeper kon de bal uit zijn doel houden.

In de 27e minuut een snelle aanval van Spoordonk waarbij Jasper van Agt een goede pass geeft op Roel van Nunen en die scoort beheerst 1-0. In de 35e minuut een schot van Reeshof maar deze gaat voorlangs. In de 37e minuut wordt door Spoordonk de bal naar voren gespeeld waar Stan van Kroonenburg achteraan gaat en ook in balbezit komt en met een lob probeert hij de keeper te verschalken maar deze kan de bal nog net tot corner tikken. Vlak voor de rust een vrije trap voor Spoordonk die door Jasper van Agt voor het doel wordt gebracht waar Stan van Kroonenburg een teenlengte te kort komt om de bal in het doel te glijden.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld waarbij Spoordonk kon leunen op de voorsprong en deze ook vakkundig verdedigde. Reeshof was niet in staat om een goede aanval op te zetten en voetbalde meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander. Er was veel gemopper op het veld en dat vond Spoordonk wel goed. Bij Spoordonk kwamen Thom van Agt en Sjors Verhagen nog in het veld voor de moegestreden Stan van Kroonenburg en Tjeu de Kroon.

In de 90e minuut valt de beslissing als Youri Witlox op avontuur gaat en in het strafschop gebied onderuit wordt gehaald. Een strafschop die door Roel van Nunen goed wordt binnen geschoten 2-0.

Donderdag speelt Spoordonkse Boys de bekerwedstrijd tegen PSV am op de Herdgang aanvang 20.00 uur