Viola 1
24-11-2019
2 - 2

Scheidsrechter:   K.C.T. (Kaj) Fonken

Spoordonkse Boys speelde de negende wedstrijd van het seizoen tegen het onderaan staande Viola uit Alphen en het werd uiteindelijk een gelijkspel van 2-2.

De bezoekers begonnen fel aan de wedstrijd en dat resulteerde al in de 5e minuut in een treffer voor hen toen een voorzet kon worden binnen gekopt door Oomen 0-1. Dat was het eerste tegendoelpunt op eigen veld voor Spoordonk.

Daarna ging het spel aardig heen en weer waarbij Viola een paar corners mocht nemen die echter geen gevaar opleverde ondanks de lengte van hun spelers. Spoordonkse Boys werd pas gevaarlijk in de 21e minuut met een voorzet van Jari van den Hout maar deze kon niet in het doel worden gegleden. In de 23e minuut kwam Justin Meeuwsen van Viola aan de bal en met een goede actie speelde hij zich vrij waarna hij doeltreffend uithaalde met een hard dalend schot dat onze keeper verraste 0-2.

Dit was wel een domper voor Spoordonk en tot de rust vochten zij daar ook tegen. Vaak balverlies en geen gevaar voor het doel van de tegenstander. Bij Spoordonk al voor de rust een wissel door er een verdediger uit te halen en een aanvaller in te brengen. Dat had voor de rust niet veel effect want die bleef 0-2 in het voordeel van de bezoekers.

In de tweede helft moest Spoordonk wel om nog resultaat te halen en ze waren toen ook veel meer aan de bal en ook sterker maar Viola verdedigde massaal en bleef op de counter loeren. In de 53e minuut kon Jasper van Agt de bal met een harde voorzet voor doel brengen en was Roel van Nunen paraat en via een verdediger verdween de bal in het doel 1-2.

Dit gaf Spoordonk weer moed en menig aanval werd opgezet en in de 62e minuut kon Jasper van Agt schieten en hun keeper bokste de bal wel uit zijn doel maar voor de voeten van Roel van Nunen en die scoorde beheerst 2-2. Toen had Spoordonk nog bijna een half uur om voor de winst te gaan en er kwamen ook kansen maar dan was de keeper een sta in de weg en dan ging een poging weer net naast het doel. Er waren ook nog een paar uitvallen van Viola waarbij Spoordonk op moest letten om niet nog een doelpunt tegen te krijgen. De beste kansen waren echter voor Spoordonk maar toen de prima leidende scheidsrechter affloot was de conclusie dat dit een verdiende uitslag was 2-2.