RKDSV 1
01-12-2019
0 - 5

Scheidsrechter:   E.W.N. (Eric) Oosterom

Spoordonkse Boys speelde tegen RKDSV in Diessen en behaalde een grote overwinning 0-5.

In tegenstelling tot vorige week begon Spoordonk prima aan de wedstrijd. De spelers zaten er fel op en streden voor iedere meter, daardoor hadden ze vaak de bal en drongen ze RKDSV terug op eigen helft. Ondanks het overwicht konden ze niet gevaarlijk worden en alleen Jasper van Agt kon in de 12e minuut een keer op doel schieten maar daar had hun keeper geen moeite mee. Het duurde verder tot de 35e minuut voor de volgende bal op doel kwam en dat was wederom een poging van Jasper maar de bal ging op de vuisten van de keeper .

In de 38e minuut mocht Spoordonk een vrije trap nemen op 20 meter voor het doel en Jasper van Agt schoot deze perfect in de kruising 0-1. Twee minuten later een corner voor Spoordonk die voorbij het doel ging maar daar was Roel van Nunen om de bal terug te koppen voor het doel waar Thieu de Kroon klaar stond om de bal binnen te koppen 0-2.

Vlak voor rust mocht RKDSV een drietal corners nemen die goed voor het doel kwamen en bij de derde moest onze keeper Menno Kuulkers zijn eerste werk doen in de eerste helft. Ruststand een verdiende 0-2.

In de tweede helft en zelfde spelbeeld met sterker Spoordonk en een onmachtige thuisploeg.

In de 59e minuut is er een langdurige aanval van Spoordonk waarbij Sjoerd van Ham aan de linkerkant doorbreek en zijn voorzet komt bij Roel van Nunen die kiezelhard binnen schiet 0-3. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld maar Spoordonk bleef gretig en in de 70e minuut kwam Luc Roef ter hoogte van de middenlijn aan de bal en zijn rush naar het doel kon niet worden onderbroken en vrij voor de keeper schoot hij fraai binnen 0-4. Vlak erna weer een goede aanval waarbij Sjoerd van Ham de bal voorzet maar Thieu de Kroon schiet de bal over het doel. Een kwartier voor tijd wordt de moe gestreden Roel van Nunen vervangen door Max van Straten.

In de 86e minuut een kans voor RKDSV waarbij een speler vrij voor onze keeper verscheen maar die redde bekwaam. Meteen zet Spoordonk weer een aanval op waarbij Luc Roefs door de verdediging glipt en ook nu verslaat hij de keeper met een prima schot 0-5.

Het werd een dik verdiende overwinning en Spoordonk stijgt hierdoor naar een gedeelde eerste plaats. Volgende week om 14.00 uur thuis tegen WSJ.