08-12-2019
1 - 0

Scheidsrechter:   F.C.P. (Frank) Thijssen

Spoordonkse Boys behaalde een moeizame overwinning op het Tilburgse WSJ.

Er stond een straffe wind over de lengte van het veld en Spoordonk begon tegen de wind aan de wedstrijd. In het eerste kwartier had WSJ een veldoverwicht waarbij de bal echter vaak te hard werd gespeeld en veelvuldig over de zij of achterlijn ging.

Het eerste gevaar was in de 21e minuut en kwam van WSJ. Zij mochten een corner nemen en deze werd maar moeizaam weg gewerkt door de verdediging van Spoordonk. Vlak erna een doelpoging van WSJ maar die ging rakelings naast het doel.

Na een half uur was bij WSJ de grootste energie weg en kon Spoordonk er meer uitkomen. Zo kreeg Roel van Nunen een schietkans maar die ging over het doel. In de 35e minuut was WSJ ook gevaarlijk maar Menno Kuulkers kon het schot onschadelijk maken. Even later een kans voor Spoordonk met een kopbal en in de rebound een schietkans welke echter door een speler van WSJ uit het doel kon worden geweerd. Ruststand dus 0-0.

In de tweede helft al snel een wissel bij Spoordonk waar de snelle Stan van Kroonenburg erin kwam voor Thieu de Kroon. Met de wind mee trok Spoordonk ten aanval en kreeg ook kansen, maar zo had Sjoerd van Ham het vizier niet goed afgesteld en Tieske Raaymakers stuitte op hun keeper.In de 66e minuut komt Stan van Kroonenburg met een goed actie vrij voor de keeper maar zijn pegel spat op de lat. Een minuut later weer een aanval van Spoordonk en ook nu komt Stan aan de bal en met een fraaie beweging komt hij vrij voor de keeper en scoort de 1-0. Spoordonk wil meer en in de 70e minuut een schietkans voor Sjoerd van Ham maar de keeper kan redden. Het bleef dus maar een goal verschil en bleef het oppassen voor de aanval van WSJ die er soms goed uitkwamen. Vijf minuten voor tijd werd de moegestreden Sjoerd van Ham gewisseld en kwam Jouri Witlox erin. In de 89e minuut was er nog een aanval van WSJ waarbij een speler zich knap vrij speelde maar zijn schot was een prooi voor onze keeper. Toen de prima leidende scheidsrechter affloot na de nodige blessuretijd konden de handen de lucht in en 3 punten worden bijgeschreven.

Volgende week de laatste wedstrijd van dit jaar in Galder tegen Gesta om 14.00 uur