Gesta 1
15-12-2019
0 - 1

Scheidsrechter:   A.A.L.A. (Arthur) Smits

Spoordonkse Boys behaald een minimale overwinning van 0-1 tegen Gesta in Galder.

Met de zelfde formatie als vorige week begon Spoordonk aan de wedstrijd en al in de 2e minuut was er schot van Jasper van Agt dat de keeper kon keren maar de bal kwam bij een speler van Spoordonk die de rebound miste. In de eerste vijf minuten mocht Spoordonk al drie corners nemen die echter niets opleverden. In de 8e minuut een doelpoging van Sloerd van Ham maar hun keeper redt knap. Na het goede begin zakte Spoordonk wat terug en in 18e minuut was er de eerste corner voor de thuisploeg. Het spel ging aardig op en neer met het meeste balbezit voor Spoordonk. In de 24e minuut mocht Gesta een vrije trap nemen op 20 meter voor het doel en deze ging op de buitenkant van de paal en naast. Dan was Spoordonk weer gevaarlijk maar de doelpoging van Roel van Nunen kon door de keeper tot corner worden geslagen. Na ruim een half uur een vrije trap voor Spoordonk maar deze werd door Joep Verhagen in de muur geschoten. Vlak voor de rust nog een kans voor Roel van Nunen maar de prima keeper van Gesta wist hier ook raad mee en daardoor een ruststand van 0-0.

In de tweede helft was de eerste kans voor Spoordonk maar die ging voorlangs. In de 54e minuut een goede aanval van Gesta waarbij een speler kon uithalen maar hij miste de bal en weg was de kans. In de 56e minuut trok Spoordonk weer ten aanval en er kwam een voorzet vanaf de rechterkant die bij Roel van Nunen kwam welke goed uithaalde maar een speler van Gesta hield de bal met de hand tegen binnen de zestien er daar stond een strafschop voor. Roel van Nunen schoot deze via de handen van de keeper binnen 0-1.

De laatste 20 minuten kwam Stan van Kroonenburg nog in het veld. Maar de wedstrijd werd er onder de stromende regen niet beter op en Spoordonk moest alle zeilen bijzetten om de nul te houden. Zo was er een gevaarlijke situatie voor het doel van Spoordonk maar onze keeper kon nog net ingrijpen en de bal weg slaan. Bij een uitval in de 87e minuut had Spoordonk echter pech want een strakke voorzet van Sjoerd van Ham werd door Stan van Kroonenburg in geschoten maar de bal spatte op de paal.

Het bleef tot de laatste seconde spannend maar Spoordonk behield de nul en behaalde wederom 3 punten. De eerst volgende wedstrijd is op 26 januari. Tot dan en alvast een gelukkig kerstfeest en een goed nieuwjaar gewenst.