Jong Brabant 1
26-01-2020
2 - 1

Scheidsrechter:   P.T.A. (Paul) van Summeren

Na de winterstop mocht Spoordonkse Boys beginnen met een thuiswedstrijd tegen Jong Brabant. Het waren de nummers twee en drie op de ranglijst. Het werd een wedstrijd met veel kansen maar Spoordonk trok verdient aan de langste eind 2-1.

Het eerste gaar kwam van de bezoekers in de 7e minuut maar hun spits kon de bal net niet aan .In de 13e minuut een vrije trap voor Spoordonk die Jasper van Agt op doel schoot maar hun keeper sloeg de bal uit het doel tot corner. Spoordonk werd sterker en kreeg in de eerste helft ook kansen. In de 20e minuut stonden twee spelers elkaar in de weg en ging de bal via de keeper tot corner.

In de 22e minuut is Jong Brabant gevaarlijk met een van de vele corners, waarbij op doel wordt gekopt maar Sjoerd van Ham kon de bal voor de doellijn weg koppen. Even later en kans voor Spoordonk maar ook deze gaat naast het doel. In de 31e minuut een goede voorzet van Roel van Nunen maar Thieu de Kroon raak de bal onvoldoende en gaat voorlangs. Vlak erna weer een voorzet van Roel en ook nu gaat de bal er niet in. In de 38e minuut de grootste kans voor Jong Brabant om op voorsprong te komen maar het schot dat van richting wordt veranderd kan door keeper Menno Kuulkers nog uit het doel worden geslagen.

In de 43e minuut een vrije trap voor Spoordonk die voor het doel wordt geschoten waarbij Roel van Nunen de bal kan binnen schieten 1-0.

Dit was de ruststand maar gezien de kansen had Spoordonk verder voor kunnen staan.

In de tweede helft meteen een kans voor Spoordonk waarbij Roel van Nunen na een goede aanval vrij voor de keeper verschijnt maar de bal spat op de paal. Vlak erna een goede kans voor de bezoekers waarbij hun spits voor onze keeper kwam maar deze greep resoluut in hij plukte de bal van zijn schoen. Er viel nog een kans voor de bezoekers te noteren nadat onze keeper even twijfelde om uit te komen maar de bal gaat in het zijnet. Ook Spoordonk probeerde het en zo kwam Roel van Nunen in schietpositie maar zijn harde schot ging rakelings naast. Vlak erna een kans voor Sjoerd van Ham maar hun keeper kon de bal tot corner werken. Een kwartier voor het eind kwam Stan van Kroonenburg in het veld .

Het bleef echter een spannende wedstrijd want over en weer waren er kansen. Tot in de 89e minuut Spoordonk met een snelle aanval kwam waar Jong Brabant voor moest buigen. Luc Roefs ontfutselde de bal bij een verdediger en hij zag Jasper van Agt goed vrij lopen en die schoot de bal prima binnen 2-0. De wedstrijd leek gespeeld maar toch kwam Jong Brabant nog terug in de 92e minuut nadat een corner niet goed werd weggewerkt kon de bal via een paar benen toch in het doel verdwijnen 2-1. Daarna zette zij nog een keer aan maar deze poging verdween net als zo vaak deze wedstrijd over het doel.

Toen de goed leidende scheidsrechter affloot betekende dat 3 punten voor de spoordonkse Boys.