Audacia 1
16-02-2020
0 - 1

Scheidsrechter:   R. (Ralph) Schopenhauer

Spoordonkse Boys behaalde een zwaar bevochtte overwinning tegen Audacia in Moergestel 0-1.

Met een storm dwars over het veld was het een moeilijke wedstrijd voor beide teams, veel ballen gingen over de zijlijn en vaak werden de ballen te hard ingespeeld en weer balverlies.

Na een aftastend begin was Spoordonk in de 8e minuut gevaarlijk met een voorzet waarbij hun keeper ternauwernood kon redden. In de 12e minuut de eerste corner voor Audacia. Vlak erna een schot van Audacia in de handen van onze keeper en in de 20e minuut werd een corner van Audacia op de lat gekopt en ging over.

In de 26e minuut was er een aanval van Spoordonk waarbij Joep Verhagen een voorzet geeft die daarna op doel kan worden geschoten maar een arm van een audacia speler houdt de bal tegen. Penalty, Onze vaste nemer Roel van Nunen schiet echter keihard op de lat en laat de kans op een voorsprong liggen. Daarna kwamen er een aantal aanvallen van Audacia die er gevaarlijk uitzagen maar telkens was onze keeper Menno Kuulkers een sta in de weg voor hen. In de 40e minuut kwam Spoordonk op 0-1 toen de jarige Thieu de Kroon een schietkans kreeg en de bal verdween over de keeper in de touwen.

In de tweede helft bleef Jari van den Hout in de kleedkamer en kwam Luuk Rijnen hem aflossen. Ook in de tweede helft was het moeilijk voetballen en bleef het rommelig, maar het bleef in ieder geval nog droog. Na een uur in de wedstrijd is er een vrije trap voor Audacia net buiten het strafschopgebied welke hard werd in geschoten maar onze keeper redde subliem.

Vlak erna een kans voor Spoordonk maar Luc Roefs schiet in de handen van hun keeper. Er kwamen niet veel kansen in de tweede helft Alleen Joep Verhagen kwam na een fraaie actie in schietpositie maar schoot rakelings naast. Er was ook nog een kans voor de thuisploeg maar deze had onze keeper klemvast.

De wedstrijd stond onder leiding van een jonge prima fluitende scheidsrechter maar de man van de wedstrijd was toch onze keeper Menno Kuulkers die ons aan de winst hielp en zijn we weer gedeeld koploper.