verslag Spoordonkse Boys tegen Riel

Spoordonkse Boys 1
Riel 1
08-03-2020
4 - 1

Scheidsrechter:   F. (Frank) Munani

Spoordonkse Boys behaald een verdiende overwinning van 4-1 op het bezoekende Riel.

Op een nat maar redelijk bespeelbaar veld ging de wedstrijd van start maar het bleef regenen en het veld werd steeds slechter. Het werd mede daardoor geen al te beste wedstrijd maar Spoordonk ging hier het beste mee om.
 

Het eerste gevaar kwam van de bezoekers in de 4e minuut die met een goed schot onze keeper testte maar die kon de bal uit zijn doel houden ten koste van een corner. Daarna ging het goed op en neer waarbij de bal te vaak bij een tegenstander kwam en er geen gevaar kwam voor de doelen. In de 33e minuut was Spoordonk in de aanval en kwam er een goede doelpoging van Thieu de Kroon maar helaas spatte de bal op de paal en weer het veld in.. Vlak erna een poging van Riel maar deze gaat voorlangs. In de 38e minuut een vrije trap voor Riel op een leuke plaats, deze wordt goed en hard op doel geschoten maar onze keeper Menno Kuulkers redt bekwaam. Daarna is weer de beurt aan Spoordonk waarbij Roel van Nunen voor hun keeper komt maar deze redt .Op slag van rust heeft Joep Verhagen de bal en vanaf 40 meter schiet hij op doel en verrast de keeper maar de bal valt net op de lat en niet in het doel. Toch komt de 1-0 nog voor de rust want een voorzet komt bij Sjoerd van Ham die de bal voor het doel kopt en door een speler van Riel in eigen doel wordt gelopen .
 

In de tweede helft is Spoordonk duidelijk de betere partij en weet dat ook in doelpunten uit te drukken. In de 52e minuut een voorzet vanaf de linkerkant die door Roel van Nunen door wordt gegeven aan Thieu de Kroon die de 2-0 laat aantekenen. Vlak erna raakt Jasper van Agt geblesseerd en Van Kroonenburg kwam hem aflossen. Spoordonk bleef gevaarlijk en zo kwam een goede voorzet bij Thieu de kroon maar door het gladde veld gleed hij uit en miste de bal. Na een uur een diepe bal van Spoordonk waar Luc Roefs achteraan ging en vrij voor de keeper schiet hij prima raak 3-0. In de 62e minuut ontfutseld Roel van Nunen de bal van een Riel verdediger en kan op het doel af waarbij hij vrij voor de keeper kwam en ook prima raak schoot 4-0. De wedstrijd leek hiermee beslist maar Riel gaf het nog niet op en in de 67e minuut werd de verdediging van Spoordonk verrast en scoorde Riel tegen 4-1. In het restant van de wedstrijd kwamen debutant Siebe van Nunen en Bram op “t Hoog nog in het veld . In de 80e minuut was invaller Bram nog dicht bij een doelpunt maar zijn strakke kopbal in de kruising kon door hun keeper uit het doel worden geslagen.
 

Toen de goed leidende scheidsrechter affloot konden er weer drie punten worden bij geschreven en werden we koploper in onze klasse.

 

Verslagen

Terug naar boven