In de zevende wedstrijd van het seizoen kwam Hilvaria, de koploper van de klasse, op bezoek in Spoordonk en wist ook deze wedstrijd te winnen met 3-5

Hilvaria 1
05-11-2017
3 - 5

Scheidsrechter:   A.J. Hesselmans

In de zevende wedstrijd van het seizoen kwam Hilvaria, de koploper van de klasse, op bezoek in Spoordonk  en wist ook deze wedstrijd te winnen met 3-5.

In de 1e minuut was er al een aanval van Spoordonk waarbij Sjoerd van Ham kon schieten maar zijn poging ging voorlangs. In de 3e minuut glipt de snelle spits van Hilvaria door de Spoordonkse  verdediging en met een fraaie boogbal verslaat hij onze keeper 0-1 door van Rijswijk    Spoordonk probeerde wat terug te doen en in de 8e minuut werd Jasper van Agt aangetikt binnen de 16 en de bal ging op de stip. Roel van Nunen schoot de bal hard binnen 1-1.

Toen kwam er een half uur waarin niet veel gebeurde. Wel raakte Dennis Witlox geblesseerd en voor hem kwam Tom van de Schoot. In de 36e minuut was er een aanval van Hilvaria waarbij de bal voor het doel werd geschoten en bij  Joeri Rijswijk kwam die vanuit een moeilijke hoek toch raak schoot. Onze grensrechter werd hierbij wel vergeten want die gaf aan dat het gebeurde vanuit buitenspel.  Even later kon de zelfde speler weer op het doel af maar nu stond zijn vizier niet goed afgesteld en ging de bal voorlangs.

In de 43e minuut werd er een foutje gemaakt in de verdedigin bij Spoordonk en wie profiteerde Joeri van Rijswijk 1-3. Net voor de rust nog een vrije trap voor Spoordonk en met een mooie variant kon Jasper van Agt uithalen maar de bal verdween in het vangnet.

De tweede helft begon Spoordonk met een wissel, Nick Neggers bleef aan de kant en voorhoedespeler Mark van Straten kwam erin. Alweer in de eerste minuut een schietkans voor Roel van Nunen maar helaas over het doel. Aan de andere kant een vrije trap voor Hilvaria die wel op doel kwam maar een prooi was voor onze keeper. Het bleef toch een boeiende wedstrijd omdat Spoordonk niet opgaf en in de 51e minuut kon Roel van Nunen vrij op de keeper af maar werd daarbij onderuit gelopen binnen de 16, maar tot ontsteltenis  van alles wat Spoordonk was wuifde de scheidsrechter dit gewoon weg. Wat een blunder.

In de 58e minuut moest Roy van Ham geblesseerd naar de kant en Jari van den Hout kwam erin.. In de 60e minuut  komt een houdbare bal op het doel van Spoordonk maar onze keeper tast volledig mis , waarna Van Rijswijk nummer vier kan binnen tikken 1-4.

Spoordonk laat het er echter niet bij zitten en in 70e minuut kan Tom van de schoot van afstand hard op doel schieten maar hun keeper is attent. In de 73e minuut is er weer een aanval van Hilvaria en vanaf de rechterkant komt de bal voor doel er daar staat wederom Van Rijswijk om zijn vijfde binnen te tikken 1-5.

In de 80e minuut komt Spoordonk  op 2-5 na een voorzet van Thom van Agt die Roel van Nunen kan  binnen schieten . In de 85e minuut kan Roel echter nog een keer uithalen en daarmee de eindstand  bepalen 3-5. Een wedstrijd met 8 doelpunten waarbij maar 2 spelers scoren, beide spitsen zorgen daarvoor.