Nieuws

CORONAVIRUS

www.spoordonkseboys.nl

Het coronavirus is momenteel het nieuws van de dag. Het roept begrijpelijk ook vragen op bij leden van onze vereniging: “Hoe om te gaan met handen schudden voor en na de wedstrijd?” Of “Kan samen douchen kwaad?” Navraag bij de KNVB leert ons dat zij in deze het advies van de RIVM volgen. En dit betekent dat er nog geen aangepaste richtlijnen zijn. Zodra de RIVM haar advies aanpast laat de KNVB ons dit direct weten.

Wij als bestuur van Spoordonkse Boys volgen hierin het beleid van de KNVB.

Mochten teams in overleg met hun tegenstanders ervoor kiezen om voorlopig geen handen te schudden dan hebben wij hier begrip voor. Wens elkaar dan wel vooraf mondeling een prettige wedstrijd. Hetzelfde geldt voor het elkaar bedanken na de wedstrijd.

 

Op dit moment zijn er verschillende besmettingen met het coronavirus, ook wel COVID-19, in Noord-Brabant geconstateerd. Omdat bij patiënten in onze provincie vaak niet bekend is hoe of via wie zij het virus hebben opgelopen, adviseert het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) specifiek aan inwoners van Noord-Brabant om bij milde gezondheidsklachten als verkoudheid, hoesten of koorts thuis te blijven. Dit om sociale contacten te beperken en ervoor te zorgen dat het virus zich niet verder verspreidt.

Derhalve volgen wij op advies van de KNVB ook deze extra richtlijnen van het RIVM.

Daarom vragen wij jullie extra alert te zijn op dergelijke gezondheidsklachten bij jullie kind(eren) en jezelf. En je kind (en jezelf) thuis te houden als er sprake is van deze klachten. Neem bij twijfel contact op met je huisarts en/of de lokale GGD. Daarnaast geeft de KNVB aan dat de wedstrijden vooralsnog gewoon doorgaan.

 

Bestuur V.V. Spoordonkse Boys



 
Geen nieuwsberichten gevonden
Terug naar boven