Riethoven 1
02-04-2023
2 - 2

Spoordonkse Boys behaald gelijkspel in Riethoven 2-2

Riethoven en Spoordonkse Boys behoren tot de middengroep in deze klasse die erg dicht bij elkaar staan in puntenaantal. Een overwinning in deze periode van de competitie zou erg waardevol zijn met de versterkte degradatieregeling.

De eerste helft was een gelijkwaardige partij met veel balbezit voor Spoordonk. De gastheren bleven vaak in de verdediging hangen, ze waren bang om te verliezen leek wel.

Het eerste gevaar was echter wel van Riethoven toen een schot van afstand op de lat kwam. Meteen erna een voorzet van Stan van Kroonenburg namens Spoordonk maar er kon niemand bij de bal om hem binnen te werken.

In de 28E min. een goede actie van Spoordonk waarbij Stan van Kroonenburg in schietpositie kwam maar hun keeper kon ternauwernood redden.

In de 39E min. een vrije trap voor Riethoven die in de doelmond kwam maar door Menno Kuulkers werd weg gestompt, echter voor de voeten van een Riethovenaar die gelukkig voor Spoordonk naast het doel mikte.

Onder de rust bleek dat Siebe van Nunen niet verder kon voor Spoordonk en Jari van den Hout kwam hem vervangen.

In de 48E min was Riethoven in de aanval en de verdedigers van Spoordonk kregen de bal niet weg en daarvan profiteerde Koen Donkers namens Riethoven van 1-0.

In de 50E min een corner voor Spoordonk die Stan van Kroonenburg voor doel bracht en Roel van Nunen kopte de gelijkmaker binnen 1-1. Weer 2 minuten later kwam Riethoven weer op voorsprong toen een voorzet vanaf de rechterkant door Sander Snellers kon worden binnen geschoten 2-1.

In de 56E min kwam Hein Coppelmans erin bij Spoordonk. Spoordonk zat niet bij de pakken neer en trok weer ten aanval. In de 60E min. had dit resultaat want de voorzet van Hans Peters werd door Stan van Kroonenburg feilloos binnen gekopt 2-2. Er was toen nog een half uur te gaan en nog van alles mogelijk. In de 69E min. een doelpoging van Roel van Nunen maar de keeper kon redden.

In de 83E min. een corner voor Spoordonk die voor het doel kwam en in eerste instantie door de keeper kon worden tegen gehouden en in de rebound door

een speler en daarna kwam de bal op de lat. Hier had Spoordonk wel even pech.

De 2-2 bleef op het scorebord en dat leverde elke ploeg 1 punt op en zo blijft het spannend. Op tweede Paasdag speelt Spoordonkse Boys thuis tegen Tuldania, ook een team in de grote middenmoot.