EDN'56 1
Spoordonkse Boys 1
24-09-2023
2 - 3

Spoordonkse Boys behaald zwaar bevochtte overwinning op EDN “56 in de Haghorst 2-3.

Bij de start van de nieuwe competitie is het toch weer spannend hoe het zal gaan lopen. Spoordonkse Boys liet er geen gras over groeien en begon erg sterk, al in de 2E de minuut was het raak. Jasper van Agt stuurde de snelle Hein Coppelmans de diepte in en die gaf de pal perfect aan Stan van Kroonenburg die de bal prima binnen schoot 0-1.

Vlak erna weer een kans voor Stan maar nu was de keeper van EDN hem net de baas. In de 14E de minuut een voorzet van EDN maar deze werd over het doel gekopt. Spoordonk bleef sterker en in de 24E min. gaat Hein Coppelmans aan de rechterzijde met de bal aan de haal en zijn voorzet werd door Stan van Kroonenburg hard in het doel geschoten 0-2 en zeer verdiend.

EDN werd in de 27E min gevaarlijk met een vrije trap op 20 m voor het doel maar keeper Menno Kuulkers kon de bal uit de doelmond slaan en de bal kon worden weggewerkt.

EDN werd echter steeds sterker en was meer in balbezit. In de 38E min. kon Donkers de bal in de draai op doel schieten en die verdween onder in de hoek 1-2. En ook de ruststand.

In de tweede helft moest Luuk Rijnen zich laten vervangen door Bram op’t Hoog. Ook nu begon Spoordonk goed want in de 51E min. kwam Stan van Kroonenburg met een strakke voorzet van de rechterkant en kon Dennis van Agt de bal binnen tikken 1-3. In de 65E min raakte Jasper van geblesseerd en kwam Thieu de Kroon erin. De wedstrijd ging goed tegen elkaar op en werd er met inzet gestreden maar wel binnen de sportieve regels.

In de 70E min werd het weer spannend want Donkers kreeg de kans om uit te halen en zag zijn harde schot via de onderkant van de lat in het doel gaan 2-3.

EDN drong daarna nog meer aan en er mochten verschillende corners worden genomen. Die kwamen meestal gevaarlijk voor het doel maar telkens kon onze keeper reddend optreden. Zelfs een kopbal van zeer korte afstand wist hij over het doel te ranselen.

Het einde werd met deze stand bereikt en zijn de eerste 3 punten binnen.