RKDSV 1 - Spoordonkse Boys 1

RKDSV 1
17-03-2024
0 - 1

Spoordonkse Boys behaalde een kleine maar verdiende overwinning in Diessen tegen RKDSV 0-1

Na een aftastend begin werd Spoordonkse Boys sterker en dwong een veldoverwicht af. Er kwamen echter geen kansen voor beide teams. In het eerste kwartier waren er wel een paar gemene overtredingen op met name Jasper van Agt. De goed leidende scheidsrechter trad daar gelukkig wel tegen op en haalde hiermee de overtredingen wat uit het spel.

Beide teams konden de eerste helft niet overtuigen, en als de bal al eens in de buurt van het doel kwam waren de kepers paraat.

Ruststand derhalve 0-0.

In de tweede helft zette Spoordonk in de 50E min een aanval op waarbij hard op doel werd geschoten maar een verdediger van RKDSV gleed de bal met geluk uit de doelmond. In de 57E min komt Roel van Nunen erin bij Spoordonk. Meteen erna een vrije trap voor Spoordonk die voor het doel werd geplaatst en door Roel net naast het doel werd getikt.

In de 63E min weer een aanval van Spoordonk waarbij Jasper van Agt aan de bal kwam, een paar spelers voorbij liep en de bal in de benedenhoek schoot 0-1.Een mooie revanche voor de overtredingen die op hem werden gemaakt.

In het laatste kwartier kwamen Luuk Rijnen en Gijs van Overdijk er nog in bij Spoordonk. RKDSV probeerde het nog wel om een gelijkspel te behalen maar meer dan een paar corners leverde dat niet op. De verdediging stond als een huis en gaf geen kans weg.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen naaste belager Fc Tilburg om 14,30uur.