FC Tilburg 1 - Spoordonkse Boys 1

FC Tilburg 1
05-11-2023
0 - 0

Spoordonkse Boys verdedigde de koppositie met verve door 0-0 te spelen in en tegen FC Tilburg dat de tweede plaats bezette.

In een meer spannende dan goede wedstrijd waren de verdedigers de baas over de aanvallers. In de eerste helft had de thuisploeg een licht veldoverwicht, maar de doelpogingen waren schaars. Zo was er halverwege de eerste helft een schot dat voor het doel langs zeilde en vlak voor rust een harde pegel die op de lat kwam en over het doel ging. Spoordonk kon maar moeilijk tot aanvallen komen en was ook niet gevaarlijk.

In de tweede helft was Spoordonk wel sterker dan de thuisploeg. Maar het veldoverwicht leverde ook niet veel kansen op. In de 55E min. kwam Roel van Nunen in het veld bij Spoordonk. In de 70E min was er een vrije trap voor Spoordonk op de hoek van de zestien, Jasper van Agt schoot de bal voor het doel maar niemand kon de bal aan en verdween voorlangs het doel over de zijlijn. Er was nog een vrije trap voor Spoordonk om de bal ineens op doel te schieten, maar toen ging de bal op de muur.

In de 80E min was er een doelpoging van Luc Roefs maar deze kon de keeper pakken. Het slotoffensief van Tilburg kwam er nog wel, het leverde een aantal corners op maar de verdediging van Spoordonk hield goed stand.

Toen de goed leidende scheidsrechter affloot stond de 0-0 nog op het bord en dat leverde ieder 1 punt op . Daar was Spoordonk wel tevreden. Volgende week een thuiswedstrijd tegen naaste belager Baardwijk om 14.30 uur.