Blauw Wit'81 1
10-03-2024
2 - 0

Spoordonkse Boys blijft op koers.
In een weinig enerverende wedstrijd blijft Spoordonkse Boys op koers voor het kampioenschap. Heel voorzichtig werd langs de lijn al gespeculeerd, zou het dan toch weer eens gebeuren, hoe lang is het geleden dat we kampioen worden? Maar elke speler beseft dat het niet vanzelf gaat en tegen Blauw Wit ’81 moesten ze ook weer vol aan de bak. Het is nog een flinke reis die moet worden afgelegd maar de spirit zit er goed in.
Over heel de wedstrijd gezien kwam Spoordonkse Boys niet in de problemen. In de eerste helft wisten de Boys goede kansen te creëren. De voorhoede was zeer actief maar de aansluiting vanuit de rest van het team bleef wat uit en tot echt grote kansen kwam het niet. Blauw Wit ’81 tapte ook uit een stevig vaatje en ging er af en toe hard in. De scheidsrechter hield echter de kaarten lang op zak. Er waren mooie kansen voor Hein Coppelmans, Thieu de Kroon en Luc Roefs. In de 31e minuut was het dan toch terecht raak na een mooie assist van Thieu de Kroon wist Luc Roefs op hele fraaie wijze na een mooie draai de 1-0 te maken. Spoordonkse Boys ging door en kreeg goede kansen maar het leidde nog niet tot de 2-0. De Boys gaven ook geen kansen weg. In de 57e minuut wist dan toch Hein Coppelmans 2-0 te maken na wederom een goede assist van Thieu de Kroon die een goede wedstrijd speelde.
De 2e helft ging daarna als een nachtkaars uit. Roel van Nunen kwam nog in het veld voor Thieu de Kroon en verder werd niet meer gewisseld en het niveau daalde. Maar uiteindelijk gingen de Boys terecht met de verdiende 2-0 overwinning aan de haal. De komende weken worden ook weer spannend maar als de Boys als één team blijven strijden dan zou het een mooi voorjaar kunnen worden!