Spoordonkse boys 1 - EDN '56 1

EDN'56 1
04-02-2024
1 - 1

In een meer spannende dan goede wedstrijd speelde Spoordonkse Boys gelijk tegen EDN 56 1-1

Na de winterstop was het toch weer afwachten hoe de eerste wedstrijd zou verlopen. Spoordonk was in de eerste helft de bovenliggende partij, had veel balbezit maar kreeg niet veel kansen van het verdedigende EDN. In de 10E min. was er een schietkans voor Luuk Rijnen maar de bal vloog over het doel. In de 25E min een vrije trap voor Spoordonk die door Jasper van Agt goed voor het doel werd gebracht maar Sjoerd van Ham mikte de bal ook over het doel. In het verloop van de eerste helft kwam EDN meer in de aanval maar dwong ook niet veel af. Het spel vond veel op het middenveld plaats waar menig duel werd uitgevochten. In de 44E min is er een doelpoging van Joep Verhagen namens Spoordonk maar deze gaat via een verdediger voorlangs het doel. Deze corner werd genomen door Hein Coppelmans en de bij de eerste paal staande Siebe van Nunen kon de bal in het dak van het doel koppen 1-0 en ruststand.

In de tweede helft begint EDN goed en met een corner werd het gevaarlijk maar keeper Menno Kuulkers wist zijn doel schoon te houden. In de 56E min een goede aanval van Spoordonk waarbij Hein Coppelmans de bal voorzet en Roel van Nunen ook goed op doel schiet. De keeper was kansloos maar een verdediger zag nog kans om de bal van de doellijn te halen. In de 54E min gaat Jasper van Agt geblesseerd van het veld en komt Rick de Kort erin. Dat was wel een aderlating voor Spoordonk want hierna ging het niet meer zo soepel. In de 70E min een corner voor EDN die hard voor het doel langs gaat zonder dat iemand die aanraakt, maar dat zag er wel gevaarlijk uit.In de 80E min kwam bij Spoordonk Jari van den Hout erin. Zijn eerste balcontact was ook meteen een doelpoging maar doordat er een verdediger aanzat ging die corner.

In de 82E min een gevaarlijke aanval van EDN maar het schot dat kwam kon worden geblokt door een verdediger. Vlak erna een aanval van Spoordonk maar de voorzet van Siebe van Nunen kwam in handen van de keeper.

In de 85E min een aanval van Spoordonk waarbij Hein Coppelmans een schot op doel had maar hij had beter een meegelopen medespeler kunnen aanspelen die er beter voorstond. EDN deed vandaag hun naam eer aan want die gaven niet op en in de 90E min maakte zij uit een snelle aanval de 1-1 na samenspel tussen de gebroeders van Oirschot , Coen de voorzet en Thijs schoot de bal hard binnen 1-1.

Al met al een terechte uitslag waar niet veel op is af te dwingen. Over 3 weken een uitwedstrijd in Alphen tegen Viola.