Spoordonkse Boys 1
Baardwijk 1
12-11-2023
2 - 1

Spoordonkse Boys behaalt een zwaarbevochtte en gelukkige overwinning op naaste belager Baardwijk 2-1.

De 2 teams die nog geen nederlaag hadden geleden traden tegen elkaar aan in Spoordonk. Al in de eerste minuut was Baardwijk gevaarlijk met een uitval maar verdediger Sjoerd van Ham kon de bal nog wegwerken. In de 4e min een corner voor Spoordonk die goed voor doel kwam maar door Siebe van Nunen te slap werd ingeschoten.

In de 13E min kwam Stan van Kroonenburg vrij voor de keeper maar die kon de bal onderscheppen. In de 16E min leek Spoordonk op voorsprong te komen maar de scheidsrechter besloot na overleg met de grensrechter om deze niet toe te kennen. In de 26E min een vrije trap voor Baardwijk recht voor het doel .maar deze werd in de muur geschoten.

De ruststand was 0-0 en dat was een goede afspiegeling van het vertoonde spel.

In de 55E min een vrije trap voor Spoordonk die door Jasper van Agt werd gespeeld op Sjoerd van Ham die op zijn beurt een strakke voorzet gaf maar die door niemand kon worden binnen gewerkt.

In de 60e min een prima actie van Siebe van Nunen aan de rechterkant. Hij ging goed door en zijn strakke voorzet werd door Luc Roefs prima binnen geschoten 1-0.

Vlak erna kwam Roel van Nunen in het veld voor de geblesseerde Rick van der Pasch. In de 64E min zette Baardwijk een aanval op via de linkerkant en uiteindelijk kreeg Kay Kemmeren de bal en vrij voor de keeper schoot hij knap raak 1-1. In de 66E min weer een gevaarlijk moment voor het doel van Spoordonk maar de doelpoging van Baardwijk kan door de keeper onschadelijk worden gemaakt.

In de 70E min een aanval van Spoordonk waarbij Stan van Kroonenburg de bal voorzet . De bal komt tot vlak bij de achterlijn waar Hein Coppelmans staat maar deze schiet de bal vanuit een moeilijke positie voorlangs.

Waar de meeste zich al verzoende met een gelijkspel viel er toch nog een treffer te noteren. Want in blessuretijd schoot namens Spoordonk Sjoerd van Ham hard op doel en de keeper kreeg de bal niet onder controle en daar profiteerde Luc Roefs optimaal van 2-1.

Hierdoor bleven de punten in Spoordonk en bleef de koppositie vast in handen.