Tuldania 1 - Spoordonkse Boys 1

Tuldania 1
03-03-2024
1 - 3

Spoordonkse Boys behaalde net als vorige week een overwinning in blessuretijd , nu tegen Tuldania 1-3.

Spoordonk begon goed aan de wedstrijd en al in de 3e min was er een goede bal van Luc Roefs op Hein Coppelmans maar die zag zijn schot gestopt worden door hun keeper. In de 5E min een vrije trap voor Tuldania die in de doelmond werd geplaatst maar keeper Menno Kuulkers kon de bal weg stompen.

Spoordonk had een overwicht en in de 14E min een prima pass van Sjoerd van Ham op Hein Coppelmans die de bal mooi in het doel lobde 0-1.

In de 24E min een goede aanval van Spoordonk waarbij Jasper van Agt de bal meegaf aan Hein Coppelmans maar zijn doelpoging werd gestopt door de keeper. Ook Tuldania, dat vaak de lange bal hanteerde, werd in de 28E min gevaarlijk met een voorzet die net voorlangs het doel ging. Na een half uur weer een prima aanval van Spoordonk maar de voorwaartsen konden het niet afronden. Even later een vrije trap van Tuldania die in handen van de keeper kwam. In de 41E min kwam Tuldania op 1-1 nadat een schot van Pieter Abrahams door een verdediger van Spoordonk van richting werd veranderd.

In de tweede helft in min 48 kwam Jasper van Agt met een fraaie solo langs diverse spelers , hij kon ook schieten maar de bal kwam op de lat buiten bereik van de keeper. In de 63E min een vrije trap van Spoordonk die echter in de handen van de keeper verdween. Bij spoordonk kwamen Jari van den Hout en Bram op,t Hoog in het veld. Vlak erna een goede voorzet van Rick van der Pasch maar

Roel van Nunen schiet de bal niet hard genoeg in om de keeper te verslaan. Thieu de Kroon kwam ook nog 20 min in het veld.

De wedstrijd leek op een gelijkspel te eindigen, maar met de klok op 90 min. werd er in het strafschopgebied van Tuldania een overtreding gemaakt waar de scheidsrechter resoluut voor naar de stip wees.

Sjoerd van Ham ging achter de bal staan en ramde deze kiezelhard binnen 1-2.

In blessuretijd kreeg Jasper van Agt het op zijn heupen en liep er aan de linkerkant iedereen uit en vrij voor de keeper schot hij k nap raak 1-3.

Door dit resultaat blijft Spoordonkse Boys koploper en voor volgende week een thuiswedstrijd tegen rode lantaarndrager Blauw Wit. Onderschatting is misschien wel het grootste gevaar voor Spoordonk.