Blauw Wit 81 1 - Spoordonkse Boys 1

Blauw Wit'81 1
15-10-2023
1 - 5

Spoordonkse Boys behaald in de uitwedstrijd tegen Blauw Wit 81 een ruime overwinning 1-5.

Al in de eerste minuut was Spoordonk kansrijk met een aanval maar Hein Coppelmans schoot niet zuiver genoeg. Er ontspon zich een aardig duel waarbij beide partijen de aanval zochten. Ook het onderaan staande Blauw Wit deed goed mee en combineerde ook goed.

In de 11E min mocht Spoordonk een vrije trap nemen op 18 m. van het doel. Jasper van Agt ging achter de bal staan en schoot deze onberispelijk in de kruising 0-1. In de 18E min komt Spoordonk op 0-2 nadat Stan van Kroonenburg de voorzet van Hein Coppelmans binnen gleed .

Het spel ging ook daarna aardig op en neer maar er kwamen geen kansen. Tot in de 27E min de thuisploeg de aansluitingstreffer maakte. Een verdediger van Spoordonk kopte de bal voor het eigen doel, maar daar stond tegenstander Boersema en die schoot de bal in de lange hoek raak 1-2.

Na een half uur een vrije trap voor Spoordonk die door Stan van Kroonenburg goed voor het doel werd geplaatst bij Sjoerd van Ham, die de bal net naast het doel schoof. In de 38E min een mooie aanval van Spoordonk met een combinatie tussen Joep Verhagen en Jasper van Agt die vrij voor de keeper kwam maar de keeper kon nog redden. In de 43E min een goede kans voor Blauw Wit maar deze werd wild over het doel geschoten.

In de tweede helft begon Spoordonk met de aftrap en meteen was er een voorzet van Jasper van Agt op Stan van Kroonenburg die prima scoorde 1-3.

Dat leek wel de beslissing in de wedstrijd want Blauw Wit haalde niet meer het niveau van de eerste helft. Voor Spoordonk was dit wel lekker voetballen.

In de 65E min geeft Joep Verhagen de bal mee aan de sprintende Stan van Kroonenburg en die schiet de bal fraai binnen 1-4. In de 68E min was het al weer raak toen een afgeslagen corner door Stan van Kroonenburg werd opgepikt en die voor het doel plaatste en was Bram op’t Hoog die de 1-5 kon binnen tikken.

De wisselspelers van Spoordonk werden ingezet, maar dat gaf geen verandering aan het spelbeeld. Spoordonk bleef de bovenliggende partij en had door Hein Coppelmans nog 2 goede kansen maar hun keeper was beide keren de baas.

Komend weekend is het eerste vrij, op 29 okt thuis tegen RKDSV.