Spoordonkse Boys 1 - Tuldania 1

Tuldania 1
08-10-2023
1 - 0

Spoordonkse Boys behaald met de kermis de kleinst mogelijke overwinning op Tuldania 1-0.

Met de kermis voetballen is bij Spoordonkse Boys altijd een gedwongen gebeuren, toch maakten de jongens er een aardige wedstrijd van. In de 7E min een vrije trap voor Spoordonk die door Stan van Kroonenburg hard op doel werd geschoten maar de keeper kon de bal over zijn doel slaan. In de 16E min een goede aanval van Spoordonk ,maar de voorzet van Hein Coppelmans kon door Thieu de Kroon niet worden afgerond. In de 20E min een doelpoging van Jasper van Agt in de onderhoek maar de keeper kon er bij. In de 24e min een aanval van Spoordonk met een goede voorzet van Jasper van Agt maar Hein Coppelmans komt een teenlengte te kort. In de eerste helft was Spoordonk de bovenliggende partij maar ze verzuimde te scoren.

In de tweede helft zakte het spelpeil en kreeg Tuldania meer grip op de wedstrijd. In de 50E min werden zij gevaarlijk. Maar de stift die volgde na een uitbraak kwam in handen van onze keeper Menno Kuulkers. In de 60E min weer een doelpoging van Hein Coppelmans maar de keeper kon redden. In de 64E min een vrije trap voor Tuldania op een aardige plaats maar deze werd over het doel geschoten. In de 66E min. een prima voorzet van Hein Coppelmans maar Stan van Kroonenburg kreeg de bal niet in het doel. Luc Roefs kwam voor Thieu de Kroon in het veld. Spoordonk bleef kansen krijgen maar in de 66E min kwam Hein vrij voor de keeper maar weer lukte het niet.

Zou er dan toch niet gescoord gaan worden. Maar in de 89E min. gebeurde het toch nog want Jari van den Hout speelde Luc Roefs aan die bediende Hein Coppelmans en die wist de keeper te verslaan tot volle vreugde van heel wat Spoordonk was.

Het was daarna goed om nog kermis te vieren en dan op naar de volgende wedstrijd in De Moer tegen Blauw Wit.