FC Tilburg 1
24-03-2024
0 - 1

Spoordonkse Boys lijdt voor het eerst dit seizoen een nederlaag 0-1.

Het was een wedstrijd van de koploper tegen de naaste achtervolger namelijk Fc Tilburg.

Er stond een behoorlijke wind in de lengte over het veld, waarbij Spoordonk in de eerste helft de wind tegen had. Na een aftastend begin was de eerste doelpoging van Fc Tilburg maar onze keeper Menno Kuulkers wist hier wel raad mee. Dat was in de 17E min. In de 21E min was er een poging van Spoordonk maar deze ging over het doel.

Het was een aardige pot voetbal waarbij beide teams de aanval zochten, er kwamen echter geen kansen De verdedigers waren de baas in het spel.

In de 39E min een vrije trap voor Tilburg, die in de muur werd geschoten en de rebound kwam in handen van onze keeper.

In de tweede helft bleef het goed tegen elkaar opgaan maar er vielen geen kansen te noteren. Tilburg zette in de tweede helft wel meer druk op Spoordonk en was vaker in de buurt van het doel dan de thuisploeg.In de 71E min kwam Rick de Kort in het veld. Het was Rick die bij een aanval in balbezit kwam en ook kon schieten maar zijn poging ging helaas voor Spoordonk rakelings voorlangs het doel. Jari van den Hout kwam bij Spoordonk nog in het veld.

In de 90E min een corner voor Spoordonkse Boys die goed voor doel kwam en kon worden gekopt maar via de grond stuitte de bal over het doel.

In de 95E min kwam Tilburg met een aanval en ook voorzet en daar was Kiliam D Toro die kans zag de bal tegen de touwen te koppen 0-1.

Meteen erna floot de goed leidende scheidsrechter af en was de eerste nederlaag een feit. De volgende wedstrijd is over 14 dagen uit bij Baardwijk.