Baardwijk 1
07-04-2024
1 - 0

Spoordonkse Boys leed onnodige nederlaag in Waalwijk 1-0.

De kampioenaspiraties kregen een behoorlijke knauw in een van de mindere wedstrijden van dit seizoen. De voorsprong is geslonken naar 5 punten met een wedstrijd meer gespeeld.

Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg Baardwijk dat met een vrije trap gevaar bracht voor het doel maar de bal ging via de lat weer het veld in, dat was in de 6E min.

In de 12E min wilde Luuk Rijnen de bal weg koppen maar een tegenstander kwam hard invliegen en Luuk kon met een open hoofdwond van het veld . Voor hem kwam Roel van Nunen.

Er gebeurde verder niet veel in de eerste helft al maakte de thuisploeg wel veel overtredingen,en het veld was erg hobbelig waardoor veel ballen niet aankwamen.

In de tweede helft was Baardwijk met een schot over doel in de 54E min. Vlak erna een doelpoging van Sjoerd van Ham maar de keeper kon de bal pakken. Na een uur spelen kwam Rick de Kort in het veld.

In de 65E min werd een buitenspelsituatie door de scheidsrechter weg gewoven en liet doorspelen, maar keeper Menno Kuulkers redde Spoordonk.

In de 71E min gaf Baardwijk een lange bal naar voren die in handen kwam van onze keeper maar de scheidsrechter gaf hiervoor een penalty omdat de keeper zich beschermde met zijn been. Wat zo vaak gebeurd.

De penalty werd benut 1-0 en moest Spoordonk nog iets proberen terug te doen. Er werd ook wel druk gezet op de tegenstander maar het wilde maar niet lukken. Zo schoot Siebe van Nunen na een afgeslagen corner hard over het doel. Thieu de Kroon kwam ook nog in het veld. Door de druk naar voren kwam van Spoordonk, kon Baardwijk er nog een keer uitkomen en belandde een kopbal op de lat.

In blessuretijd kon Thieu de Kroon op aangeven van Sjoerd van Ham nog een keer uithalen maar de keeper ranselde de bal uit het doel.

Volgende week een thuiswedstrijd tegen Berkdijk en die moet wel gewonnen worden om nog aanspraak te maken op de titel.