Viola 1
25-02-2024
0 - 1

Spoordonkse Boys behaalde een gelukkige overwinning op Viola 0-1

Voor aanvang van de wedstrijd werd er 1 minuut stilte gehouden voor lid en trouwe supporter Ad van Tuijl die afgelopen vrijdag is overleden.

De wedstrijd was tegen het laag op de ranglijst staande Viola van minder niveau dan we gewend waren. Spoordonk was wel wat sterker en meer aan de bal maar er kwamen weinig of geen kansen. In de 8E min was er een doelpoging van Jasper van Agt maar de bal gaat over het doel.

Op het slecht bespeelbare veld was het moeilijk om lijn in het spel te krijgen, de bal maakte soms de raarste kapriolen en was er weer balverlies. Ook de thuisploeg kon geen gevaar stichten en ze speelde ook voorzichtig omdat ze toch de koploper op bezoek hadden. De ruststand was dan ook bijna logisch 0-0.

Dan moest het maar in de tweede helft gebeuren. Zo ging Spoordonk in de 49E min in de aanval en er kwam ook een schietkans voor Jasper van Agt maar de bal ging via een verdediger langs het doel. Het duurde tot de 56E min voordat Viola gevaarlijk voor het doel van Spoordonk kwam. De schietkans kon nog net onschadelijk worden gemaakt door de verdediging van Spoordonk en de corner die volgde eindigde in een scrimmage voor het doel van Spoordonk maar de bal ging er gelukkig voor Spoordonk niet in het doel. Vlak erna ging een van richting veranderd schot net naast het doel van Spoordonk.

In de 63E min was er een goede aanval van Spoordonk waarbij Hein Coppelmans in schietpositie kwam maar hij was te gehaast en schoot de bal recht op de keeper. Bij Spoordonk kwamen Rick de Kort en Thieu de Kroon in het veld. Ook werd laatste man Sjoerd van Ham naar de frontlinie gestuurd.

De tijd begon richting de 90 minuten te lopen en puntverlies was zeer nabij.

In de laatste minuut een corner voor Spoordonk die goed voor het doel kwam en ook werd ingekopt maar in handen van de keeper. De wedstrijd leek gespeeld maar in de 95E min werd Luc Roefs goed aan gespeeld en kon hij door de verdediging glippen en vrij voor de keeper schoot hij de bal hard en zuiver binnen 0-1.

Direct erna floot de goed leidende scheidsrechter af en nam Spoordonk als een dief in de nacht de 3 punten mee.