Spoordonkse Boys 1
Vessem 1
16-04-2023
1 - 1

Spoordonkse Boys speelde een thuiswedstrijd tegen de koploper van onze klasse Vessem en het werd uiteindelijk 1-1.

Spoordonk begon goed aan de wedstrijd en al in de 3E min. Kwam de 1-0 op het scorebord toen Roel van Nunen de diepte in werd gestuurd, de bal aannam en zijn tegenstander uitkapte en kon uithalen. De bal ging in de benedenhoek binnen. Dit was koren op de molen voor Spoordonk dat fel was en de verdediging van Vessem brutaal onder druk zette. Daar had Vessem moeite mee en menig duel werd door Spoordonk gewonnen. In de 14E min. Was Vessem wel gevaarlijk want Thomas Maas kon schieten maar keeper Menno Kuulkers kon de bal over de lat slaan. In de 23E min een vrije trap voor Spoordonk, Jasper van Agt gaf de bal mee aan Sjoerd van Ham die de bal naast het doel prikte.

In de 32E min een doelpoging van Vessem maar die kwam in de handen van onze keeper. Het spel golfde snel op en neer en in de 39E min een vrije trap voor Vessem die hard op doel kwam maar kon worden weg gestompt door de keeper en de rebound werd naast geschoten. In de 41E min een doelpoging van Stan van Kroonenburg maar dat schot werd gesmoord en werd een prooi voor de keeper.

De geblesseerde Jasper van Agt werd in de tweede helft vervangen door Bram op t Hoog. In de 50E min kwam Thieu de Kroon voor de geblesseerde Roel van Nunen. In de tweede helft was het Vessem dat de aanval zocht maar in staat was om Spoordonk te verschalken. Menig aanval werd opgezet en kwam meestal ook ergens voor het doel maar er kwamen geen doelrijpe kansen uit.

Spoordonk kon er echter wel uitkomen maar de voorwaartsen waren te gehaast om de keeper te verslaan.

In de 87E min was er een vrije trap voor Vessem en Ruben de Haas ging achter de bal staan en schoot die hard in de benedenhoek raak 1-1.

Toen de goed leidende scheidsrechter affloot hadden beide een punt en dat was voor beide teams terecht.