Spoordonkse boys 1 - Waalre 1

Waalre 1
21-05-2023
2 - 0

In de laatste thuiswedstrijd behaald Spoordonkse Boys een 2-0 overwinning tegen degradant Waalre.

Spoordonkse Boys ging goed van start want al meteen was er een voorzet van Stan van Kroonenburg op Roel van Nunen maar die schoot de bal hard over het doel. In de 12E minuut een vrije trap voor Spoordonk die voor het doel kwam maar via een verdediger ging de bal naast. Vlak erna een corner voor Spoordonk die door Bram op´t Hoog net naast werd gekopt.

In de 24E min was Waalre gevaarlijk toen de snelle Zico van Donk de verdediging te snel af was maar vrij voor de keeper kreeg hij de bal na een prima redding van onze keeper niet ion het doel. Vlak erna had hij weer een kans maar toen ging de bal naast het doel. Na een half uur een prima aanval van Spoordonk waarbij Roel van Nunen de bal voorzet en Stan van Kroonenburg de bal voor het intikken had maar helaas knikte hij de bal naast.

In de 38E min komt Waalre met een strakke voorzet die door een verdediger over de achterlijn werd gewerkt.

In de 41E min. Leek Waalre op voorsprong te komen maar de scheidsrechter kende het doelpunt na raadpleging van de grensrechter niet toe,

In de 43E min een corner voor Spoordonk die voor het doel kwam en door Bram op 't Hoog op de lat werd gekopt, in de rebound scoorde Jari van den Hout die net op de goed plaats stond 1-0 en de ruststand.. ,

Al snel in de tweede helft moest de geblesseerde Joep Verhagen naar de kant en ook Siebe van Nunen overkwam dat, Thieu de Kroon en Dennis van Agt waren hun vervangers.

Het was ook een rommelige fase in de wedstrijd met veel balverlies en overtredingen.. In de 60E min een aanval van Spoordonk met een voorzet van Stan van Kroonenburg maar Roel van Nunen schiet de bal wild over . In de 64E min een herhaling maar toen schoot Roel de bal prima binnen 2-0.

De wedstrijd was hiermee gespeeld ook al probeerde beide teams wel om de aanval te zoeken maar de overtuiging ontbrak.

Uiteindelijk won Spoordonk deze wedstrijd en daardoor degradeerde Waalre naar de vijfde klasse.