Bergeijk
04-10-2020
3 - 1

Scheidsrechter:   J. (Jelle) van den Corput

De wedstrijd Spoordonkse Boys tegen Bergeijk is op het Horstje gespeeld maar onder bijzondere en stille omstandigheden. Dit wil eigenlijk niemand want je wilt dat er leven is op het sportpark in en rond het veld. Dat de supporters aanwezig zijn en de wedstrijd kunnen beleven. Daar gaat menig hart sneller van kloppen en dan kunnen we samen genieten. Het is een open en goede wedstrijd geworden waarin Spoordonkse Boys de eerste winst behaalde 3-1.

Al in de 2e minuut gaat Spoordonk in de aanval en kan Luc Roefs schieten maar de bal suist over het doel. In de 9e minuut is er een vrije trap voor Bergeijk op 20 meter recht voor het doel maar deze wordt over geschoten. In de 15e minuut weer een vrije trap voor Bergeijk nu vanaf 25 meter en deze gaat buiten bereik van onze keeper op de paal.

Daarna was het de beurt aan Spoordonk en in de 17E minuut een vrije trap die in tweede instantie voor het doel kwam en daar stond Bram op,t Hoog om de bal binnen te koppen 1-0. Bergeijk was de meest voetballende ploeg met op het middenveld een goed duo dat maar moeilijk te stoppen was. In de 27e minuut een vrije trap voor Bergeijk die in de muur belandde maar weer werd opgepikt door Bergeijk en werd voor gezet, deze kon door een verdediger tot corner worden gewerkt. Het bleef een pittige strijd met menige overtreding waarbij de scheidsrechter goed optrad. In de 45E minuut een aanval van Bergeijk en waarbij onze keeper de bal met een prima reactie uit zijn doel kon ranselen Ruststand 1-0.

In de tweede helft begon Spoordonk fel en in de eerste minuut kon Sjoerd van Ham al uithalen maar op de vuisten van de keeper. Vlak erna een poging van afstand door Rik van der Pasch maar de bal raakt ongewild een speler van Spoordonk en gaat net over. In de 50E minuut krijgt Sjoerd van Ham pardoes de bal en vanaf de 16 schiet hij vanuit de draai in de kruising 2-0. In de volgende minuut de 51 mag Bergeijk alweer een vrije trap nemen en deze verdwijnt onhoudbaar in het doel2-1 door Kuipers. Meteen vanaf de aftrap wordt Stan van Kroonenburg op de linkerflank weg gestuurd en hij zet de bal hard voor deze wordt in eerste instantie tegen gehouden maar wel voor de voeten van Luc Roefs en die benut die kans prima 3-1. Dit was gezien het spel ook wel verdiend en Spoordonk ging door en zo kon in de 63E minuut stan van Kroonenburg vrij op de keeper af, hij kon schieten maar de keeper kon redden met een knappe reflex. Vlak erna kan Tjeu de Kroon uitbreken en alleen met een overtreding worden tegen gehouden. De bal ging op de stip maar deze werd door Sjoerd van Ham slecht in geschoten en dus kon de keeper redden.

Spoordonk bleef echter de baas op het veld en kreeg nog een paar goede kansen om de score uit te breiden maar telkens stond hun keeper op de goede plek. Bij Spoordonk nog een debutant in de persoon van Mark de Brouwer die goed inviel. Toen de goed leidende scheidsrechter affloot konden de handen de lucht in voor de eerste overwinning op een goede tegenstander en dat geeft weer hoop op de volgende wedstrijd uit tegen RKDSV.