SDO'39 1
24-04-2022
1 - 2

Spoordonkse Boys loopt na lange tijd tegen nederlaag aan

Zonder de vaste basisspelers Thieu de Kroon, Ties Raaijmakers, Rik van der Pasch en de al langdurig geblesseerde Luuk Rijnen moest Spoordonkse Boys deze zondag aantreden tegen SDO ’39 uit Lage Mierde. Na 6 minuten was het eerste wapenfeit van Spoordonkse Boys een schot van Luc Roefs op de keeper van SDO’39. Na 11 minuten spelen kreeg Roel van Nunen uit een afvallende bal na een hoekschop de mogelijkheid om de score te openen zijn schot ging echter naast het doel van SDO. In de 25e minuut liet dezelfde Roel Van Nunen een bekijken schot los dat op de paal eindigde, de rebound schoot Stan van Kroonenburg na een scrimmage op de keeper. Spoordonkse Boys was slordig aan de bal en leed hierdoor vaak onnodig balverlies. Ondanks dat gaf het gedurende de 1e helft verdedigend weinig weg. Een splijtende pass van Jasper van Agt bereikte vlak voor rust nog Roel van Nunen die in de loop de bal rakelings langs het doel schoot. De ruststand bleef hierdoor 0-0.

Na rust kwam SDO’39 op een 0-1 voorsprong. Niels Heesakkers kon in de 57e minuut door het centrum vrij op Menno Kuulkers af en maakte deze kans koelbloedig af. Spoordonk voerde de druk op. Hans Peters probeerde het met een afstandsschot maar de doelman van SDO keerde deze inzet. In de 72e minuut kwam er met Hein Coppelmans een extra aanvaller in de ploeg dit ging ten koste van verdediger Jari van den Hout. Deze zet bleek succesvol want in de 79e minuut was het Roel van Nunen die de stand op 1-1 bracht. Uit een inspeelpass van Jasper van Agt schoot Roel uit de draai op gelukkige wijze raak. De vreugde was echter van korte duur want amper 2 minuten later was het opnieuw Niels Heesakkers van SDO’39 die via een snel uitgevoerde counter de bal in de korte hoek achter Menno Kuulkers schoot 1-2. Na het inbrengen van Siebe van Nunen in de 88e minuut ten koste van Hans Peters werd Roy van Ham nog als extra spits naar front gestuurd maar ook dit mocht niet baten. Spoordonkse Boys kon geen vuist meer maken en SDO’39 profiteerde hiervan en behaalde uiteindelijk een terechte overwinning. Te veel Spoordonkse spelers haalden vandaag niet hun normale niveau een hierdoor hadden we geen aanspraak op een beter resultaat. Komende zondag speelt Spoordonkse Boys een uitwedstrijd tegen ZSC in Westerhoven en kan deze kater weggespeeld worden.